Op weg naar een leven zonder hoofdpijn

ARRIËN – Nadat Tjal Osinga-Bijl oorspronkelijk afkomstig uit Arriën in 2015 een hersenschudding opliep, is er onlangs PCS geconstateerd.

PCS staat voor postcommotioneel syndroom. Een hersenschudding duurt meestal niet langer dan een paar dagen of een paar weken. Echter in sommige gevallen zijn de klachten van de hersenschudding er na maanden of jaren nog. Zo ook bij Tjal. “Ik heb nog steeds heel weinig energie en elke dag hoofdpijn. Mijn werk voor de klas en in de kinderopvang kan ik niet meer doen en een sociaal leven kan ik nauwelijks combineren met de dagelijkse dingen. Elke dag heb ik hoofdpijnklachten, deze variëren van migraine tot lichte hoofdpijn. Op een goede dag kan ik zes uur op een dag werken, daarna is de koek op. Koken of andere huishoudelijke taken moet ik dan aan mijn partner over laten. Op een hele slechte dag moet ik op bed liggen met de gordijnen dicht en kan ik alleen maar slapen. Hier zit natuurlijk van alles tussen in.”

Hoop

Tjal kan verder slecht tegen veel en hard geluid en fel licht. Toch gloort er nu een beetje hoop aan de horizon. “In de VS is er een behandeling die mij kan helpen. Heel simpel gezegd gaan ze voor de behandeling door middel van een functionele MRI scan kijken waar het in mijn hersenen fout gaat. Door dit in kaart te brengen, kan er daarna een persoonlijk programma voor mij worden gemaakt, zodat deze specifieke gebieden getraind kunnen worden. Hierdoor zullen mijn klachten minder worden of misschien wel verdwijnen.”
Omdat de reis naar Amerika en de behandelingen zeer kostbaar zijn én om meer bekendheid te genereren voor PCS is Tjal een inzamelingsactie gestart. Via onderstaande websites is er meer informatie te vinden over dit syndroom en kan men doneren om steun te bieden. “Waar ik van droom is dat ik mijn werk in kinderopvang weer kan doen of zelfs dat ik voor de klas zou kunnen staan”, besluit Tjal

www.gofundme.com/op-weg-naar-een-leven-zonder-hoofdpijn

www.Opwegnaareenlevenzonderhoofdpijn.jouwweb.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.