Ommer Vechtzomp krijgt overdekte aanlegplaats bij Koeksegeul

0252432_02241651elaklaagstuurboordzijdeachterkant-768x576.jpg
Archieffoto

OMMEN – De Ommer vechtzomp krijgt naar alle waarschijnlijkheid een eigen overdekte aanlegplaats met overkapping bij de ronding van de Koeksegeul, op een perceel langs de Steenoever. Burgemeester en wethouders stemmen in met de realisatie van het boothuis.

Al eerder, in augustus 2020, gingen B&W akkoord met de bouw van een permanent boothuis op een plek in een oude vechtarm langs de Zeesserweg. Dit besluit wacht evenwel nog steeds op goedkeuring door het waterschap. Bovendien moet de Vechtarm nog in verbinding gebracht worden met het open water van de rivier. Omdat dit proces veel tijd in beslag neemt en er nog steeds geen uitsluitsel is over de haalbaarheid, is de stichting Ommer Vechtzomp op zoek gegaan naar een alternatieve locatie. Die is nu gevonden op de genoemde plek in de ronding van de Koeksegeul. Nadeel ten opzichte van de eerder onderzochte locatie is dat de Vechtzomp hier alleen van april tot en met oktober kan worden ondergebracht. In de wintermaanden ligt de Vechtzomp in een stalling buiten het stroomgebied van de Vecht. Daarom is de beoogde overkapping demontabel en wordt in de periode van november tot en met maart verwijderd.Aanpassen bestemmingsplan

Om de insteekhaven mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan voor de locatie worden aangepast. B&W vinden dat geen probleem, op voorwaarde dat ook het waterschap ermee instemt. Daar is nog geen overleg mee gevoerd. De Vechtzomp moet gaan fungeren als rondvaartboot gedurende het toeristenseizoen. Zowel inwoners en toeristen, maar ook cliënten van zorginstellingen kunnen er gebruik van maken. Dalfsen en Gramsbergen hebben al langer een eigen Vechtzomp, die op dezelfde manier functioneert. De zomp van Ommen gaat naar verwachting op Koningsdag, eind april, voor het eerst te water voor een rondvaart.

Tekst: Hans Keesmaat 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.