Markus Passion op Goede Vrijdag

OMMEN – Op Goede Vrijdag, 7 april voert het fanfare ensemble van Soli Deo Gloria de Markus Passion uit, onder leiding van Marten van der Wal en gecomponeerd door Jacob de Haan. Het vindt plaats in de Gereformeerde Kerk aan de Bouwstraat en het begint om 19.30 uur.

Jacob de Haan schreef het stuk aanvankelijk voor een harmonieorkest, maar op verzoek van de Werkgroep voor Pasen werd het stuk ook gecomponeerd voor het fanfare orkest. Naast de bijdrage van Soli Deo Gloria zijn er rollen die vertolkt worden door sopranen Coby van den Berg uit Zwartsluis en Leanne Kroes uit Zwolle, baritons Hans Lamberink uit Giethmen en Henk van der Linde uit Ommen. Verteller is Corrie Borger uit Balkbrug als evangelist. Met elkaar vertolken zij gedurende een uur het lijdensverhaal van Christus zoals dat beschreven is door de evangelist Markus. Het belooft een indrukwekkende ervaring te worden. Mede door subsidie van de gemeente Ommen is de toegang gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.