Leerlingen van KBS De Polhaar volgen les in verkeersveiligheid

0251825_23-02-2023_BS_De_Polhaar_groep_7_-_Dalfsen.jpeg
.

DALFSEN – Leerlingen van De Polhaar hebben het lesprogramma ‘Veilig op Weg! Blijf uit de dodehoek’ gevolgd, om kennis te maken met de gevarenzones rondom een vrachtwagen.

Dit programma werd verzorgd door Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) en is er op gericht kinderen bewust te maken over de dode hoek van vrachtvoertuigen. Instructeur en vrachtwagenchauffeur Corina Hamer van TLN gaf de kinderen handige tips mee. “Blijf rechts en probeer altijd ruim achter de grote voertuigen te blijven. Dat is nodig omdat vanuit de cabine niet alles te zien is. Houd daarom minstens drie meter afstand tot de vrachtwagen.” Met de training wil TLN en VVN kinderen bewust maken van de gevaren van de dode hoek. Kinderen mochten zelf ook plaatsnemen in de cabine om het beperkte zichtveld te ervaren. Spiegels en camera’s maken de dode hoeken kleiner, maar lossen het probleem niet helemaal op. Daarom is voorlichting van levensbelang, vooral voor jonge verkeersdeelnemers.

Uniek lesproject

’Veilig op Weg! Blijf uit de dodehoek’ is het grootste dode hoek lesprogramma in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo’n 1500 basisscholen bezocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.