Inloopbijeenkomst klankbordgroep Kindplein Oost

OMMEN – Op dinsdag 21 maart houdt de klankbordgroep Kindplein Oost van 18.00 tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst bij OBS Het Palet in Ommen.

Tijdens deze bijeenkomst zijn er voor belangstellenden twee uitwerkingen te zien van het toekomstige Kindplein Oost. De reacties daarop neemt de klankbordgroep mee in haar advies aan de gemeente. De klankbordgroep adviseerde vorig jaar om, naast de huidige Aldi-locatie, ook de braakliggende kavel aan de Nicolaas Maesstraat (ten noorden van Het Palet) te onderzoeken als mogelijke locatie voor het Kindplein Oost. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit advies voor een bredere verkenning opgevolgd. De resultaten van de twee uitwerkingen zijn tijdens de inloopbijeenkomst op 21 maart te bekijken. Daarnaast is er ruimte om te reageren. De klankbordgroep gaat deze informatie gebruiken voor haar advies aan de gemeente. Uiteindelijk neemt de gemeenteraad, ná afweging van alle belangen, een besluit. De verwachting is dat dit nog voor de zomervakantie gebeurt.

Klankbordgroep

De klankbordgroep van het toekomstige Kindplein Oost is een vertegenwoordiging van omwonenden van de Alteveerweg, Nicolaas Maesstraat, de wijk Alteveer, De Strangen en Vlierlanden. Deze klankbordgroep is opgericht in december 2021, nadat de gemeenteraad de huidige Aldi-locatie als voorkeurslocatie voor het Kindplein Oost had aangewezen.

Kindplein Oost

Het toekomstige Kindplein Oost bestaat uit de partners OBS Het Palet, CBS De Kardoen en kinderopvang De Kleine Kunst. De partners hebben als gezamenlijke ambitie om kansen voor kinderen van 0 tot 12/13 jaar te creëren vanuit een doorgaande leerlijn voor opvang, onderwijs en specifieke zorg binnen het Kindplein Oost. Het doel is de oplevering van een nieuw Kindplein in de zomer van 2025. Meer informatie over het locatie-onderzoek is te vinden op de gemeentelijke website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.