Gezamenlijk kunstgrasveld voor USV en SV Nieuwleusen

0253173_Ondertekening_kunstgrasveld_Nieuwleusen.jpg
.

DALFSEN – Eind 2022 heeft de gemeenteraad krediet beschikbaar gesteld voor de vervanging van kunstgrasvelden. Onderdeel van deze besluitvorming is in Nieuwleusen een natuurgrasveld om te zetten in een kunstgrasveld.

De keuze waar dat veld komt te liggen heeft de gemeenteraad aan beide voetbalverenigingen overgelaten. Een van de voorwaarden hierbij is het gezamenlijke gebruik door USV en SV Nieuwleusen. De verenigingen hebben elkaar gevonden en ondertekening van de overeenkomst heeft 17 maart plaatsgevonden. Met USV en SV Nieuwleusen zijn meerdere gesprekken gevoerd over de omzetting van een natuurgrasveld in een kunstgrasveld. Overeenstemming is bereikt dat het zogenaamde Vossenveld wordt omgebouwd naar kunstgras. Ook zijn afspraken gemaakt over de toegankelijkheid van het veld en het gezamenlijke gebruik. Het zijn basisafspraken, waarbij duidelijk is dat zowel USV als SV Nieuwleusen er samen een succes van willen maken.

Feestelijk moment

Wethouder Jan Uitslag is enthousiast. “We hebben de afgelopen maanden met beide voetbalverenigingen uitgebreid gesproken en soms stevige gesprekken gevoerd over met name de vraag waar (bij USV of SV Nieuwleusen) het gezamenlijke veld komt te liggen. De ondertekening van de overeenkomst markeert een feestelijk moment, waarbij we deze periode afsluiten. Nu is het aan USV en SV Nieuwleusen om van het gezamenlijke gebruik een succes te maken, hier heb ik alle vertrouwen in.”

Vervolg

Net als de te vervangen kunstgrasvelden wordt gekoerst op realisatie medio 2023. Samen met betrokken verenigingen bereidt de gemeente de aanbesteding verder voor en worden verdere stappen gezet om te zorgen voor tijdige realisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.