Gerry Arts nieuwe voorzitter CCO

0252423_Gerry_Moerman_nieuwe_voorzitter.JPG
.

OMMEN – Gerry Arts wordt de nieuwe voorzitter van het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO). Zij volgt Berend Jan Warmelink op. Het CCO houdt 20 april haar jaarlijkse ledenvergadering om dit besluit te bekrachtigen. Dan ook wordt Jan Heijink begroet als nieuw bestuurslid ter vervanging van Gerko Warner.

Voor het CCO stond 2022 in het teken van de openstelling van het nieuwe museum en het Toeristisch Informatie Punt (TIP), aldus het jaarverslag van de secretaris. “Bezoekers zijn enthousiast over het museum, zo is te lezen in het gastenboek”, laat de secretaris weten. “Er staat een prachtig ingericht gebouw, waar veel bezoekers komen en er werken enthousiaste mensen in en aan het Historisch Archief. Er zijn veel vrijwilligers die bezoekers rondleiden, in het museum werken, informatie geven over wat Ommen te bieden heeft en die stadswandelingen verzorgen.”
Ook vanuit omliggende musea krijgt het CCO positieve reacties over het nieuwe museum, over het TIP en het Historisch Archief. Belangrijk punt is wel, zo wordt opgemerkt, dat de gemeente zorgt voor een goede bewegwijzering, zodat het goed te vinden is door zowel inwoners als toeristen.
Hoe het afloopt met de plannen die de Molenstichting heeft met het zaagvaardig maken van de molen Den Oordt, schrijft het CCO in haar jaarverslag in afwachting te zijn van de stappen die de gemeente gaat maken als eigenaar van de molen.

Werkgroepen

De werkgroepen van het CCO hebben als domein het Historisch Archief, gevestigd in het museum. De werkgroep Genealogie houdt zich bezig met het verzamelen van gegevens van families uit Ommen. De werkgroep Foto- en Film scant en archiveert (oude) foto’s. Elke donderdagmiddag is er een inloopmiddag in het Historisch Archief voor het stellen van vragen en kijken in fotoboeken.
De komende tijd wordt gewerkt aan de bijdrage die het CCO gaat leveren aan de viering van 775 jaar stadsrechten. De gezamenlijke fietstocht met barbecue samen met de Gemienschop van Oll Ommer staat voor vrijdag 7 juli op de agenda.

Tekst: Harry Woertink
Foto: OudOmmen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.