Extra bijzondere editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel

0252087_0251492ChristeinVanHoffen.jpg
.

ZWOLLE – Op de 31ste live-editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel maken onder andere DI-RECT, Son Mieux, Froukje, Tabitha en S10 hun opwachting. Dit gebeurt op vrijdag 5 mei tijdens het gratis toegankelijke festival in Park de Wezenlanden te Zwolle.

Met acht area’s, meer dan vijftig acts en jaarlijks zo’n 130.000 bezoekers betreft het het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland. Dit jaar belooft bovendien een extra bijzondere editie te worden omdat Overijssel de trotse gastprovincie is van de Nationale Viering.

Het is de organisatie gelukt om grote publiekstrekkers te strikken voor Podium Hanzestrohm, het hoofdpodium van het festival. Met de immens populaire, inmiddels jaarlijkse, shows in Ahoy en de volgepakte avonden in AFAS Live afgelopen februari is DI-RECT een van de grootste rockbands van Nederland. De band is met de recentere hits als Soldier On en Through The Looking Glass relevanter dan ooit. Andere headliners die hun opwachting maken zijn Son Mieux, met Multicolor verantwoordelijk voor de meest gedraaide plaat van 2022, Bökkers met een flinke dosis onvervalste Sallandse rock en het explosieve psychedelische Altin Gün.
Podium Abbott zoekt traditiegetrouw de breedte op. Ditmaal met de relaxte pop met hiphop/reggae vibe van Goldkimono, de vuige gitaarrock van The Vices en het groovy Arp Frique & Family. Sena Performers Stage biedt onder andere een podium aan local heroes NESS & GUAN, Julia Sabaté, Oh Whale en Jesper Jesper (bekend van Paceshifters).

Ambassadeurs

Eerder werd al bekend gemaakt dat Overijssel dit jaar de gastprovincie is van de Nationale Viering. Dat betekent dat er dit jaar niet een, maar twee Ambassadeurs van de Vrijheid het festival in Zwolle aandoen. Al vroeg op de dag, na het ontsteken van het Vrijheidsvuur, betreedt Froukje het podium. De zangeres brak in recordtempo door met monsterhits Ik Wil Dansen, Niets Tussen en Zonder Gezicht. Laatstgenoemde hit maakte ze samen met S10, die later in de middag haar opwachting maakt in Zwolle. Tabitha, de tweede Ambassadeur op het programma, scoorde hits met onder andere Kriss Kross Amsterdam en Kraantje Pappie en veroverde Nederland met haar deelname aan het tv-programma Beste Zangers.

www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl

Foto: Christein van Hoffen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.