Expositie Mark Boiten

0252245_Mark_boite1.jpg
.

DALSMHOLTE – Bij Schilderijenhuis Heileuver is in de maanden maart en april werk te zien van de Dalfser kunstenaar Mark Boiten.

In 1987 studeerde hij af aan de kunstacademie in Kampen (nu ArtEZ). Hij combineert zijn kunstenaarschap met een baan in het hoger beroepsonderwijs. Tijdens het weekend van Kunst om Dalfsen in 2021 waren zijn schilderijen voor het eerst te zien voor het publiek. Een deel van die schilderijen is nu opnieuw te zien, aangevuld met recent werk in acryl en pastel.

Mystiek

Boiten verbeeldt het landschap in zijn schilderijen en tekeningen in een geheel eigen, zeer herkenbare stijl. De landschappen van het Vechtdal zijn daarvoor een grote bron van inspiratie. Dat levert sfeervolle composities op, waarin bomen, doorkijkjes, licht en schaduw terugkerende elementen zijn. Vooral in zijn recente pasteltekeningen speelt hij op een bijzondere manier met donker en licht. De tekeningen van het bos in het Rechterenseveld zijn bijna mystiek door het zachte licht dat tussen de diepblauwe boomstammen doorschijnt. In andere tekeningen weet hij door het gebruik van zachte kleuren en prachtige schaduwpartijen een warme, zomerse sfeer te treffen, waarin je als kijker even weg kunt dromen. Doordat in het werk mensen, dieren en gebouwen volledig ontbreken, ontstaan verstilde beelden waarin alles draait om het landschap zelf.

Op de zaterdagen 11, 18 en 25 maart en 1 en 8 april kunnen belangstellenden tussen 11.00 en 15.00 uur zien hoe Boiten zijn pasteltekeningen maakt. Hij is dan zelf aan het werk en beantwoordt vragen over zijn techniek die hij zelf beschrijft als ‘schilderen met krijt’. Contact opnemen met Mark? Dat kan op: 06-34933863 of via het contactformulier op

www.markboiten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.