Eerste Kamer positief over rapport Schaduw Provinciaal Bestuur

0252658_Eerste_Kamerlid_Theo_Rietkerk_spreekt_Schaduw_Provinciaal_Bestuur_toe.jpg
.

NIEUWLEUSEN – Afgelopen week kwam er een delegatie van de Eerste Kamer naar de Spil, alwaar het Schaduw Provinciaal Bestuur van Overijssel zetelt.

Na het slot-verkiezingsdebat gaf Eerste Kamerlid Theo Rietkerk een reactie op het rapport van het Schaduw Provinciaal Bestuur Overijssel. Namens de Commissie Binnenlandse Zaken, met voorzitter Boris Dittrich, gaf Theo Rietkerk aan dat de commissie erg blij is met de aandacht die de leerlingen aan het belang van de democratische rechtsstaat geven. Veel van de suggesties die in het rapport ‘De Staat van Overijssel, als spiegel voor de Staat van Nederland’ zijn goed geland bij de Eerste Kamerleden. De Commissie Binnenlandse Zaken zal er zijn voordeel mee kunnen doen in komende debatten, aldus voorzitter Boris Dittrich. Via Eerste Kamerlid Theo Rietkerk ontvangt het Schaduw Provinciaal Bestuur een nog meer gedetailleerde reactie op het rapport. Het Schaduw Provinciaal Bestuur wacht nog op de reactie van de Tweede Kamer, Commissie OCW en op een reactie van de Minister President Mark Rutte. De Minister President is gevraagd uit het torentje te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.