Drie jubilarissen bij De Broederband

0253240_IMG-20230314-WA0000_1.jpg
.

BEERZERVELD – Tijdens de jaarlijkse avond van muziek en drumbandvereniging De Broederband Beerzerveld zijn een drietal leden in het zonnetje gezet vanwege hun groot aantal jaren lidmaatschap van de vereniging.

Voorzitter Roland Flim sprak Jo Ann Olthof toe omdat ze 12,5 jaar muzikant is. Zij begon op 7 jarige leeftijd op de basisschool in Ter Apel met blokfluitles, waarna ze de blokfluit al gauw inruilde voor een klarinet. Hierop behaalde ze het A en B diploma. Na haar verhuizing naar Bergentheim wilde Jo Ann graag bij het orkest (De Broederband) spelen waar ook haar vader lid van is. Maar omdat De Broederband een fanfareorkest is en geen klarinetten heeft, werd deze ingeruild voor een altsaxofoon. Hoogtepunt was het solo-optreden met haar vader onder begeleiding van De Broederband voor haar muziekdiploma van het Vechtdalcollege. Jo Ann ontving de KMBO speld en een certificaat en er waren uiteraard bloemen.

50 en 60 jaar

Ook aan Aart Pasman, die al 50 jaar muzikant is, werd de KMBO speld met certificaat overhandigd, alsmede een cadeaubon met bloemen. Hij is begonnen als 8 jarige op een bugel bij de muziekvereniging Excelsior in Dalfsen. Al gauw werd de bugel ingeruild voor een groter instrument, deze werd vervolgens weer ingeruild voor een bas en sousafoon. Inmiddels speelt Aart alweer een aantal jaren met veel plezier samen met zijn zoon bij De Broederband. Aart was zeer onder de indruk van de eerste kerstwandeling bij De Broederband en opperde om ook eens een Maestroconcert te helpen organiseren die in de zomer plaatsvindt in Beerzerveld.
Verder werd Jan Maathuis in het zonnetje gezet. Jan is al 60 jaar lid van De Broederband en heeft altijd op riet gezeten zoals voorzitter Roland Flim zei. Dat wil zeggen dat hij altijd saxofoon heeft gespeeld: van de sopraan tot heden de baritonsaxofoon. Naast muzikant is Jan een echte kartrekker bij de vereniging en is hij altijd actief om leerlingen te werven op de basisscholen. Voor zijn verdiensten voor De Broederband werd Jan benoemd tot ‘erelid’. Hij kreeg de KMBO speld met certificaat uitgereikt en er werd hem een horloge aangeboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.