Derby tussen FC Ommen en ASC ’62 eindigt in bloedeloze 0-0

0253221_FC_Ommen_-_ASC_62_1.jpg
Luchtduel uit de wedstrijd FC Ommen versus ASC '62. Doelpunten bleven uit.

OMMEN – Vanwege een (hopelijk) laatste, venijnige stuiptrekking van Koning Winter ging op de tweede zaterdag van maart een vette streep door zo’n beetje het hele competitieprogramma. FC Ommen hoefde niet naar Balkbrug, waar interim-trainer Freek Goeree zijn vuurdoop stond te wachten, tegen hekkensluiter Avereest. Jaja, Goeree. De juniorentrainer heeft het stokje tot eind van het seizoen overgenomen van Yves Heskamp die voortijdig werd bedankt voor bewezen diensten.

Oké, over tot de orde van de dag. Na vier zaterdagen zonder competitievoetbal moest de opmars van de zwarte brigade uit Ommen een vervolg krijgen tegen ASC ’62. De bezoekers uit het naburige Dalfsen draaien niet best, of eigenlijk, zeg maar slecht. Eerste zorg voor de formatie van Stef Lamberink is rechtstreekse degradatie zien te voorkomen, wegblijven van de verdoemde onderste twee plaatsen op de ranglijst. Dat lukt tot nu toe ternauwernood. Hardenberg ’85 en Avereest doen het nog slechter dan de withemden, gehuisvest twaalf kilometer westwaarts van Ommen. De huidige stek van ASC ’62 (plaats elf) is trouwens allesbehalve jofel. De posities negen, tien en elf aan het eind van de rit zijn tricky. Dan moet je de p/d in, maar heb je als derdeklasser niets te winnen, enkel te verliezen. Daar schuilt ook het gevaar voor FC Ommen. Het spreekwoord waarschuwt niet voor niets: een kat in het nauw maakt rare sprongen! En ASC ’62 zit danig in het nauw, uutkiek’n dus!

Uutkiek’n was ’t zeker. Met name voor rust. Om niet in slaap te vallen. Weinig te beleven op Westbroek. Namens de bezoekers uit Dalfsen was Niloy Haroun twee keer gevaarlijk en o ja, het had er kort voor rust even alle schijn van dat er eindelijk wat te vieren was bij de tot dan onmachtige Westbroek-bewoners. Jorn Hekman stak Jesse de Lange weg, die doelman Stijn Bijl geen schijn van kans gaf. De tune van de openingsgoal werd al ingezet, maar lijnrechter Jurrian Holsappel bleef pontificaal staan, ene hand in de zij en met de ander de vlag kaarsrecht ten hemel. Het leidde tot discussie aan de zijlijn en velen tekenden een vierkantje met de beide wijsvingers. Helaas, geen VAR in de derde klasse C. Leidsman Marcel Driessen vervoegde zich naar de zijlijn, geloofde Holsappel op zijn blauwe ogen en nam na ampel beraad het voor FC Ommen fatale signaal over. Niks goal, buut’nspel!

Na de thee kwam er eindelijk gang in de wedstrijd. De ploeg van Goeree was bovenliggende partij, maar kwam met de schrik vrij nadat invaller Tom Pierik vanuit een geniepig countertje het aluminium teisterde. Even later had Cas van Marum zich tot matchwinnaar kunnen kronen. Jesse de Lange gaf vanaf het achterlijntje terug en de instormende Van Marum had ‘m voor het in pissen. De jonge goaltjesdief besloot de Derbystar niet smerig in het hoekje te prikken, maar woest uit te halen. Het speeltuig belandde ergens in fase II van de achterliggende woonwijk Alteveer. We stoppen. Bloedeloze 0-0, amusementswaarde een vier.

Opstelling: Stefan Kortman, Rens van de Wolfshaar, Frank Merjenburgh, Robin Meijerink, Harm-Jan Tip, Milan Pierik, Jorn Hekman (86. Marvin Veerman), Maarten Bel (46. Nick Runhart), Cas van Marum (81. Sydney Flim), Jesse de Lange en Tom Simons.

Stand 3C: Dieze West 16-38, Heerde 15-34, Hattem 16-27 (50-24), Rouveen 16-27 (25-19), Zwolsche Boys 16-27 (20-28), FC Ommen 15-22, VHK 16-20, Olympia ’28 16-19 (28-29), Dedemsvaart 16-19 (24-28), Lutten 15-18, ASC ’62 15-15, Hardenberg ’85 16-13 en Avereest 16-10.

FC Ommen speelt zaterdag in en tegen Heerde. Op sportcomplex Molenbeek wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Verslag: Willem Lampe

 

Een vrije trap van FC Ommen zeilt gevaarlijk voor het doel van ASC ’62, maar doelman Stijn Bijl neutraliseert het gevaar.

Meer foto's

Een vrije trap van FC Ommen zeilt gevaarlijk voor het doel van ASC '62, maar doelman Stijn Bijl neutraliseert het gevaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.