Deelpakket Dalfsen in actie tegen menstruatiearmoede

0253768_kastje.jpg
.

DALFSEN – Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven, is er thuis niet altijd geld voor menstruatieproducten. Vanuit Deelpakket Dalfsen wordt aan iedereen die het financieel moeilijk heeft de mogelijkheid geboden om gratis menstruatieproducten als maandverband en tampons te ontvangen.

Deelpakket Dalfsen is een initiatief van de gezamenlijke kerken in de dorpen Dalfsen, Hoonhorst en Oudleusen. Eenmaal per maand geven de leden van de kerken houdbare levensmiddelen en/of geld aan Deelpakket. Verder worden ze gesponsord door de plaatselijke supermarkten en de fam. Visscher schenkt elke maand eieren. Deelpakket Dalfsen verstrekt hulp aan dorpsgenoten met een inkomen dat net boven de Voedselbank norm (tot 10%) ligt. Men kijkt niet naar levensovertuiging. Iedereen die het nodig heeft, wordt geholpen. Op dit moment verstrekt Deelpakket aan zo’n 90 adressen elke maand een pakket, waarvan de samenstelling maandelijks kan variëren.

Samenwerking

Deelpakket Dalfsen, Saam Welzijn en Trefkoele zijn drie maatschappelijk betrokken organisaties. Waar mogelijk willen zij inwoners en organisaties helpen. Saam Welzijn doet dit door het ondersteunen van initiatieven, Trefkoele biedt de plek en Deelpakket Dalfsen zorgt voor voldoende voorraad. De menstruatieproducten zijn vanaf heden te vinden in een handig kastje op het damestoilet op de begane grond van het kulturhus. De toiletten zijn tijdens openingstijden vrij toegankelijk. Een ieder is welkom om producten op te komen halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.