De Voedselbank presenteert…

0252081_Henk_Brink.jpg
.

HARDENBERG/OMMEN – De Voedselbank Hardenberg Ommen presenteert een nieuwe bestuursvoorzitter én een open dag. Iedereen is welkom om kennis te maken met de vrijwilligers van de Voedselbank en te zien wat er gebeurt op de locatie in Hardenberg.

Sinds 1 januari 2023 is de voorzitterswissel een feit. Hendrik-Jan Pastink nam na twaalf jaar afscheid van de vrijwilligers tijdens de oudejaarsborrel. Henk Brink uit Hardenberg volgt hem enthousiast op. Brink vertelt: ”Hendrik-Jan kwam een jaar geleden al eens bij me langs om te informeren of ik misschien interesse had om hem op te volgen. Ik heb daar goed over nagedacht, na een kennismaking ben ik een half jaar bij de bestuursvergaderingen geweest en heb toen volmondig ‘ja’ gezegd.”
Henk Brink is in 2021 met pensioen gegaan na zijn hele werkzame leven in het onderwijs gewerkt te hebben, waarvan de laatste jaren als bestuursvoorzitter van Chrono-scholen in Hardenberg. Henk bekleedt naast het voorzitterschap van de Voedselbank nog diverse andere bestuurstaken, zo is hij onder meer voorzitter van Hartveilig in Hardenberg.

Open dag

Kennismaken met Henk en de vele andere vrijwilligers is binnenkort weer mogelijk op een ‘Open Dag’ bij de Voedselbank. Wie eens wil komen kijken om te zien wat er precies gebeurt achter de schermen, kan zaterdag 1 april een kijkje komen nemen aan de Nijverheidsstraat 2 in Hardenberg. Tussen 10.00 en 13.00 uur staan vrijwilligers klaar om belangstellenden rond te leiden en van antwoorden te voorzien op alle vragen omtrent de werkzaamheden.

Vrijwilligers gezocht

Met de aanstelling van Brink is het bestuur weer compleet. Brink: “Op een aantal vaste dagen kunnen we bij de inpakploeg nog wel wat extra vrijwilligers gebruiken. We zoeken mensen die elke week of om de week één of meer vaste dagdelen beschikbaar zijn voor langere tijd. De werkzaamheden zijn onder meer het sorteren en inpakken van het ontvangen voedsel.” Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@voedselbank-hardenberg.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.