Dalfser kandidaat voor Water Natuurlijk op 2

0252037_Amke-Vrielink.jpg
.

DALFSEN – Amke Vrielink uit Dalfsen staat tweede op de lijst voor Water Natuurlijk. Amke is erg gemotiveerd om zich meer dan 100% in te zetten om Water Natuurlijk opnieuw de grootste partij in waterschap Drents Overijsselse Delta te maken.

In het dagelijks leven werkt Amke als projectmanager aan publieke bouwprojecten. “In het waterschap kan ik mijn passie voor techniek, samenwerking, cultuur en een betere wereld kwijt. Van jongs af aan heb ik een voorliefde voor natuur en water.” zegt Amke. “Water Natuurlijk is dan een vanzelfsprekende keuze.”
Water Natuurlijk is de groene en sociale stem in het waterschap. Met een positieve kijk op de toekomst, een eerlijke boodschap en aandacht voor de regionale uitdagingen. De natuur moet centraal staan om de uitputting van de leefomgeving van mens en dier tegen te gaan. De waterkwaliteit moet beter, want schoon water is gezond water. En dat je van het water moet kunnen genieten, weet natuurlijk iedere inwoner in het Vechtdal. “De Vecht is de mooiste kleine rivier van Nederland” vindt Amke, “en daar genieten dagelijks heel veel mensen van”.
Droogte, wateroverlast en andere effecten van de klimaatverandering wekten haar belangstelling voor het waterschap op. “We moeten het water anders gaan beheren en beheersen. Als samenleving staan we voor grote keuzes. Ik vind het belangrijk dat er duurzame en sociale keuzes worden gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met alle belangen en de lasten eerlijk worden gedeeld.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.