CU agendeert PPLG in de gemeenteraad

OMMEN – Gerard Marsman zal in de gemeenteraad van 9 maart het onderwerp Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG) agenderen.

Marsman zou graag van het college en van collega’s horen hoe de drie doelen; het realiseren van natuurherstel, een sterk sociaal-economisch platteland en het realiseren van een toekomstbestendige landbouw vanuit Ommer perspectief het beste kunnen worden meegenomen in het gebiedsproces regio Vechtdal.

Inbreng

“We hebben als gemeenteraad geen directe rol in de vormgeving van dit gebiedsproces. De provincie is bevoegd gezag. Het gaat alleen wel ruim één derde van de inwoners van Ommen aan. We pleiten ervoor dat stakeholders uit Ommen hun inbreng kunnen geven en we horen graag van het college hoe zij dit proces gaan vormgeven.” Uiteraard zal de ChristenUnie zelf ook pleiten voor een leefbaar, bereikbaar platteland waar generaties bij elkaar kunnen blijven wonen, voorzieningen op peil blijven en waar noaberschap nog een hoog goed is. Het op deze wijze van agenderen van thema’s is voor de gemeenteraad van Ommen vrij uniek. “We pakken op deze manier als raad optimaal de regie om kaders mee te geven aan het college.” Marsman hoopt dat ook andere politieke partijen het belang van een goed gebiedsproces onderschrijven en dat er een goede behandeling van dit onderwerp mag plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.