Bouwovereenkomst Westerbouwlanden Noord bekrachtigd

0252082_20220218_-_Nieuwleusen_-_Block_2_-_v7.jpg
.

NIEUWLEUSEN – Op 23 februari bekrachtigden Robert Waarsing, directeur-bestuurder van Woonstichting VechtHorst en Ronnie Hondeveld, holding directeur van Vastbouw, de in december 2022 getekende turn-key overeenkomst voor de bouw van 47 sociale huurwoningen in Westerbouwlanden Noord.

Met deze ondertekening laten VechtHorst en Vastbouw zien dat het wederom gelukt is in goede samenwerking te komen tot ontwikkeling en realisatie van duurzame sociale huurwoningen. Onder de huidige marktomstandigheden is het een uitdaging om binnen het programma van eisen het juiste woonproduct voor de juiste bouwprijs gerealiseerd te krijgen.

Bouw

Woonstichting VechtHorst realiseert in het plan 47 sociale huurwoningen. Deze beschikken allen over een woonkamer/keuken op de begane grond en 2 of 3 slaapkamers op de eerste verdieping. Er is gekozen om de woningen dezelfde uitstraling te geven als de koopwoningen. Hierdoor ontstaat een rustig straatbeeld en sluiten ze naadloos aan bij het beeldkwaliteitsplan. Uiteraard geheel gasloos waarbij de warmtepomp op zolder staat. In het najaar zullen deze door VechtHorst worden aangeboden. Meer informatie daarover staat tegen die tijd op www.vechthorst.nl.
Vastbouw ontwikkelt voor de koop 20 SMART-woningen, specifiek bedoeld voor 1- en 2-persoonshuishoudens en 13 rijwoningen die geschikt zijn voor (jonge) gezinnen en doorstromers op de huizenmarkt. Begin mei van dit jaar zal Vastbouw starten met de bouw. De eerste opleveringen staan gepland voor eind 2023.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.