Boek van de Week

0251817_BvdW.jpg
.

‘Alles op alles’ van Marijke Vos

Nadja Tolens heeft haar baan opgezegd om een sabbatical jaar in te lassen. Na haar studie communicatie is ze via allerlei baantjes bij een bank terecht gekomen. Haar baan als teamleider vergt veel van haar, eigenlijk te veel, een sabbatical is daarom broodnodig. Nog maar een paar weken onderweg krijgt ze een telefoontje van haar vader, haar oudtante Ella is met een beroerte in het ziekenhuis opgenomen. Omdat tante Ella alleen en afgelegen woont op het Engelse platteland, zou het fijn zijn als Nadja haar bij zou kunnen staan.

Landgoed

Zo vertrekt Nadja naar het landgoed waar tante Ella het koetshuis bewoont. Hoe vaak is ze hier als kind niet geweest. Elk jaar werd tante Ella bezocht, samen met haar ouders en zusje Britt. Na het overlijden van hun moeder zijn ze nog één keer met hun vader geweest, daarna was het over, haar vader kon het niet meer aan. En nu staat Nadja weer in de tuin van het koetshuis, heeft de zorg voor het huis, de koe, de kippen en de kat. Morgen gaat ze tante Ella bezoeken in het ziekenhuis.

Zuurstokroze

Nadja hoopt dat het niet al te slecht met Ella gaat, maar haar hoop is tevergeefs. Ella herkent haar wel, maar haar toestand is erg fragiel. De verpleging is blij dat er familie van Ella is, belangrijk voor haar is rust, rust, rust. Nadja moet dus niet te vaak komen. Om de tijd te doden koopt Nadja schilderspullen. In de winkel wordt ze door de ietwat bijzondere eigenaar uitgenodigd schilderlessen te komen volgen. Zo komt ze in contact met een paar dorpelingen. Hier hoort ze over de plannen die een projectontwikkelaar heeft met het landgoed waar Ella woont. Alles eraf schuiven en een hypermodern appartementengebouw neerzetten. In zuurstokroze, een aanslag op het prachtige landschap.

Heilloos

Al snel ontmoet ze de uitvoerder van het project, de slopers zullen, volgens hem, binnen een week aan het werk gaan. Hoe kan dit heilloze plan nog gestopt worden? Wie kan haar daarbij helpen? Krijgt ze steun van de schildersclub? Of is het die charmante dokter die de helpende hand biedt.

‘Alles op alles’ is een heerlijk feel good boek. Mooie karakters, een geweldige setting, een pittoreske huisje, prachtig voorjaarsweer, je waant je zo in het Engeland van tante Ella.

Het boek ‘Alles op alles‘ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.