Atleten ACO laten zich gelden op thuiscross

0252080_IMG-20230304-WA0019.jpg
.

OMMEN – ACO van Elderen was zaterdag de organisator van aflevering vier van de Vechtdal crosscompetitie. Deze competitie omvat vijf crosslopen.

De omstandigheden waren top; droog weer, gekoppeld aan een snel parcours. Speaker Henk Borgmeijer uit Dalfsen zweepte liefst 285 atleten op tot klinkende prestaties. Vanzelfsprekend was de eigen harde kern van de organiserende vereniging present. Liefst 55 leden aangesloten bij de atletiekclub uit Ommen schreven in voor deze schitterende crossloop. De medaillewinnaars van ACO onder de loep:

Uitslagen

1750 meter: Bij de meisjes werd Liz Meijer met 8.16 tweede in de klasse M-9. Bij de jongens J-9 scoorde Roan Hekman 7.10 goud, net als Nout Meijer in de klasse J-15. Nout bleef clubgenoot Jurre de Weerd die met tweede werd nipt voor, 6.06 om 6.23. Lincoln Martin legde met 6.31 beslag op het brons in de klasse J-12. Datzelfde deed Ize Diepman in dezelfde leeftijdscategorie bij de meiden. Haar tijd: 7.30.

4950 meter: Vier ‘thuislopers’ finishten bij de senioren bij de eerste vijf. ‘Vreemde eend in de bijt’ Stijn Jansen uit Enschede werd triomfator in 16.25. Thomas Bennink (17.04), Sander Bennink (17.18) en Vincent van Doorne (18.05) en Gertin Roke (18.30) legden beslag op de plaatsen twee tot en met vijf. Bij de vrouwen was Aline Kootstra daverend in vorm en zette op de bijna vijf kilometer niet alleen de winnende tijd neer, maar zette met 18.35 ook een nieuw parcoursrecord in de boeken. Nora Assink 20.20, Eva Heidema 20.27 en Naomi Heidema  21.20 eindigden op de plaatsen twee tot en met vier.

9930 meter: Bij de langste afstand was ‘gewoontewinnaar’ Danny Koppelman uit Hoge Hexel het rapst. De onder de vlag van ACO lopende ‘Roadrunner’ duldt op zijn afstand geen enkele concurrentie en kwam soeverein als winnaar over de meet in 32.47. Een dichte benadering, maar net geen verbetering van zijn eigen parcoursrecord. Laura Prins van HAC ’63 uit Hoogeveen werd eerste bij de senioren vrouwen in 39.57. Een uitstekende tijd, waarmee het oude parcoursrecord uit de boeken werd geschrapt.  Bij de mannen 40-plus ging de winst naar Dennis Brandenburg 39.32. Yvonne Meijer deed ook weer van haar spreken en werd met 40.33 eerste in de categorie vrouwen 40-plus.

De podium-score van de thuisatleten was zes keer goud, zeven keer zilver en vijf keer brons.

www.uitslagen.nl

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.