‘Agrariër is bij de SGP aan het goede adres’

(Advertorial)

 

WITHAREN – Als landbouwer ben je bij de SGP aan het juiste adres, vindt Ronald Haveman. Hij was nooit lid van een belangenvereniging en sloot zich daarom aan bij de BoerBurgerBeweging (BBB). Nu stelt hij zich verkiesbaar voor de SGP in Overijssel.

“We hebben een landbouwbedrijf”, vertelt de agrariër uit Witharen. “En de SGP is een christelijke partij, daarom voel ik me thuis bij die partij. Ik zag een filmpje van BBB over medisch-ethische standpunten, waarbij iedereen vrij is om te stemmen. Dat is toch lastig, want dan weet je vantevoren niet hoe er gestemd wordt. Bij de SGP weet je dat wel.” Ook tekende die partij mee in het regenboogstembusakkoord. 

Dat maakt dat hij zich meer thuisvoelt bij de SGP. “Bij die partij weet je wat je eraan hebt. Als partij moet je bij jezelf blijven. Er zijn veel veranderingen in de maatschappij gaande, maar je moet toch bij je standpunt blijven, zeker als het om Bijbelse standpunten staat.”

Daarom gaat zijn stem woensdag naar de Staatkundig Gereformeerde Partij. “De ervaringen van de laatste jaren zijn goed en ik heb er vertrouwen in dat dat ook zo blijft.” Zo kwam lijsttrekker en gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher persoonlijk op bezoek. “Na het naar buiten brengen van het stikstofkaartje door het kabinet kwam de bank vertellen dat de financiering voor de omschakeling naar biologisch van ons varkensbedrijf in de ijskast ging. Gert Harm is bij ons geweest en heeft de bank uitgelegd hoe de provincie Overijssel de stikstofdoelen denkt te gaan halen. Daardoor konden we verder en zijn we nu bezig ons bedrijf te verbouwen”, vertelt Haveman.

Hij staat bij de komende Provinciale Statenverkiezingen op de tiende plek van de SGP-lijst. Niet alleen maakte de SGP zich in de afgelopen jaren sterk voor de landbouwsector, dat gebeurt ook de komende jaren. Stem daarom in vertrouwen op de SGP op 15 maart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.