71 jarige Ommenaar haalt voor het eerst zijn rijbewijs

0252038_image123986672.JPG
.

OMMEN – Vrijdagochtend 24 februari stapte de 71 jarige Henk Nijland (naar hij hoopte voor de laatste keer) in de lesauto van de autorijschool om voor het eerst van z’n leven rijexamen te doen.

Van jongs af aan waren zijn ogen zo slecht dat hij op 18 jarige leeftijd door de oogarts afgekeurd werd om rijlessen te mogen nemen. Na twee staaroperaties, waarbij er een nieuwe lens werd geplaatst, bleek dat zijn gezichtsvermogen dermate verbeterd was dat hij, inmiddels ruim in de tweede levenshelft, alsnog goedgekeurd werd als potentiële automobilist. Het duurde nog enige jaren voordat hij het aandurfde: het verkeer was druk, zijn vrouw reed wel, hij had een scooter en een E-bike. Echter toen zijn vrouw steeds meer te kampen kreeg met beperkingen door een chronische ziekte, realiseerde hij zich geleidelijk de noodzaak om ook zelf in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na een intensieve lesperiode was er ineens een afrijd-datum bekend. De examinatrice had niet eerder een kandidaat van die leeftijd in haar auto gehad. En hoe bijzonder is het dan om zowel voor de theorie als voor het rijden, direct de eerste keer te slagen?
Zijn vrouw is enorm blij dat hij een (waarschijnlijk steeds groter wordend) gedeelte van het rijden over zal kunnen nemen én dat hij nou ook af en toe weleens ‘de Bob’ kan zijn…. Zelf zegt hij dat Ommen er vanaf nu weer een gevaar op de weg bij heeft gekregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.