Zoekplaatje

0250963_zoekplaatje_06-2023.jpg
.

OMMEN – De fotowerkgroep van het Cultuurhistorisch Centrum vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over deze foto. Deze is ook te zien op de website: www.museum-ommen.nl, klik op Historisch Archief en dan op: zoekplaatje.

In de vorige editie van het Ommer Nieuws stond er een foto van de Marijkeschool aan de Friesendorpstraat. Het betrof een foto van een toneelstukje, genaamd ‘Poppendokter’. Zoals aangekondigd, gaat het deze keer om de andere helft van de foto. Er staan nu ook zes kinderen op (al is het laatste kind waarschijnlijk moeilijk te herkennen) in klassieke opstelling, namelijk de moeders met hun baby op schoot en de jongens als dokter met stethoscoop om de nek en een grote bril op de neus. De werkgroep wil graag weten welke namen bij dit gezelschap horen. Wie herkent zichzelf of iemand anders? Wie kan een naam geven aan vlnr: nr.1 t/m nr.6?
En wie weet in welk jaar en in welke toneelzaal dit alles zich heeft afgespeeld?

Reacties kunnen worden gestuurd naar: info@museum-ommen.nl onder vermelding van zoekplaatje 06-2023 of in de bus worden gedeponeerd bij de Molen, Den Oordt nummer 7 in Ommen. Op dat adres kunnen belangstellenden iedere donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur het fotoarchief inzien en zijn er vrijwilligers aanwezig om meer duidelijkheid omtrent ‘Ommer stambomen’ te geven. Ook kan men thuis het fotoarchief bekijken via www.cco-collectiebank.nl en op de website www.museum-ommen.nl. De vorige keer stond er als reactie op zoekplaatje 03-2023 een verkeerde naam vermeld: mevrouw Huisman-Nimeyer, dit moet zijn: mevrouw Hulsman-Nimeyer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.