Zoekplaatje

0250398_zoekplaatje_05-2023.jpg
.

OMMEN – De fotowerkgroep van het Cultuurhistorisch Centrum vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over deze foto. Deze is ook te zien op de website: www.museum-ommen.nl, klik op Historisch Archief en dan op: zoekplaatje.

In de laatste editie van het Ommer Nieuws is een foto van de Marijkeschool aan de Friesendorpstraat gepubliceerd. Het betrof een foto van een toneelstukje, genaamd ‘Poppendokter’. De kinderen waren echter moeilijk te herkennen en daarom wordt nu en volgende week een halve foto getoond.

Er staan nu zes kinderen op in klassieke opstelling, namelijk de moeders met hun baby op schoot en de jongens als dokter met stethoscoop om de nek en een grote bril op de neus. Vandaag de dag zijn het vaak de dames die de rol als arts op zich hebben genomen en komen er ook vaders met hun baby bij de dokter. De fotowerkgroep van het CCO zou graag willen weten welke namen bij dit gezelschap horen. Wie herkent zichzelf of iemand anders. Wie kan namen geven aan: v.l.n.r. nr.1 t/m nr.6? En wie weet in welk jaar en in welke toneelzaal dit alles zich heeft afgespeeld?

Reacties kunnen worden gestuurd naar: info@museum-ommen.nl onder vermelding van zoekplaatje 05-2023 of in de bus worden gedeponeerd bij de Molen, Den Oordt nummer 7 in Ommen. Op dat adres kunnen belangstellenden iedere donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur het fotoarchief inzien en zijn er vrijwilligers aanwezig om meer duidelijkheid omtrent ‘Ommer stambomen’ te geven. Ook kan men thuis het fotoarchief bekijken via www.cco-collectiebank.nl en op de website www.museum-ommen.nl. De werkgroep bedankt mevrouw Endeman-Roddenhof en de dochter van mevrouw Huisman-Nimeyer voor hun reacties op zoekplaatje 03-2023. Deze foto was genomen in 1942/43.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.