Zoekplaatje

0249932_zoekplaatje_04-2023.jpg
.

OMMEN – De fotowerkgroep van het Cultuurhistorisch Centrum vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over deze foto. Deze is ook te zien op de website: www.museum-ommen.nl, klik op Historisch Archief en dan op: zoekplaatje.

Ook deze keer een foto van de Marijkeschool aan de Friesendorpstraat. Het betreft een afbeelding van een toneelstukje, genaamd ‘Poppendokter’. Er staan twaalf kinderen op in een klassieke opstelling, namelijk de moeders met hun baby op schoot en de jongens als dokter met stethoscoop om de nek en een grote bril op de neus. Vandaag de dag zijn er ook vele dames die de rol als arts op zich hebben genomen en komen er tevens vaders met hun baby bij de dokter.

De fotowerkgroep zou graag willen weten welke namen bij dit gezelschap horen. Wie herkent zichzelf of iemand anders? Er staan 12 kinderen op en wie kan een naam geven aan v.l.n.r. nr. 1 t/m nr. 12? En wie weet in welk jaar en in welke toneelzaal dit alles zich heeft afgespeeld ?

Reacties kunnen worden gestuurd naar: info@museum-ommen.nl onder vermelding van zoekplaatje 04-2023 of in de bus worden gedeponeerd bij de Molen, Den Oordt nummer 7 in Ommen. Op dat adres kunnen belangstellenden iedere donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur het fotoarchief inzien en zijn er vrijwilligers aanwezig om meer duidelijkheid omtrent ‘Ommer stambomen’ te geven. Ook kan men thuis het fotoarchief bekijken via www.cco-collectiebank.nl en op de website www.museum-ommen.nl. De werkgroep bedankt Johan Makkinga voor de aanvulling op zoekplaatje 47.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.