Zoekplaatje

0249442_zoekplaatje_03-2023.jpg
.

OMMEN – De fotowerkgroep van het Cultuurhistorisch Centrum vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over deze foto. Deze is ook te zien op de website: www.museum-ommen.nl, klik op Historisch Archief en dan op: zoekplaatje.

Ook deze week een stukje terug in de tijd. Het is onduidelijk wanneer en waar deze foto is gemaakt. Het is in ieder geval in één van de buurtschappen; op de achtergrond is een huis/boerderij te zien in een boomrijke omgeving. De dames hebben waarschijnlijk hard gewerkt aan het matras en de gestikte deken. Het betreft een groepje vrouwen van verschillende leeftijden. De fotowerkgroep zou graag namen aan de dames willen geven. Wie zijn:

Achterste rij, v.l.n.r: nr. 1 nr. 2. nr. 3 nr. 4 nr. 5 nr. 6 nr. 7 nr. 8.
Voorste rij, v.l.n.r: nr. 1 nr. 2 nr. 3 nr. 4 nr. 5 en nr. 6.

Vervolgens: waar is de foto gemaakt, wanneer is hij gemaakt en ter gelegenheid waarvan is hij gemaakt. Het zou fijn zijn wanneer iemand antwoord weet te geven op deze vragen.

Reacties kunnen worden gestuurd naar: info@museum-ommen.nl onder vermelding van zoekplaatje 03-2023 of in de bus worden gedeponeerd bij de Molen, Den Oordt nummer 7 in Ommen. Op dat adres kunnen belangstellenden op donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur het fotoarchief inzien en zijn er vrijwilligers aanwezig om meer duidelijkheid omtrent ‘Ommer stambomen’ te geven. Ook kan men thuis het fotoarchief bekijken via www.cco-collectiebank.nl en op de website www.museum-ommen.nl. Helaas heeft de fotowerkgroep nog geen reactie gekregen op de foto van de jongeman op de bakfiets in de Brugstraat.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.