Voetbal regio Dalfsen

Thijmen Stegeman (links in de lucht) bezorgde zijn ploeg vlak voor tijd via een benutte strafschop de volle winst tegen Stânfries. 

Sv Nieuwleusen oefende tegen DVC

Afgelopen zaterdag speelde S.V. Nieuwleusen op ’t Klaverblad een oefenwedstrijd tegen de Dedemsvaartse Voetbal Combinatie(DVC). Het klasse verschil op het veld was groot. De Nieuwleusenaren waren duidelijke een maatje te groot en wonnen met maar liefst 8-1. De ruststand was 3-0. Donderdag 23 februari om 20.00 uur speelt Nieuwleusen thuis een oefenwedstrijd tegen ZZVV uit Zuidwolde. ZZVV is koploper in de 3e klasse D Noord. Op 4 maart begint de competitie weer met een uitwedstrijd tegen PH Almelo.

Auto wassen voor goede doel

Zaterdag 25 februari gaan de spelers van s.v. Nieuwleusen bij hoofdsponsor Autobedrijf Zieleman auto’s wassen voor het goede doel. Van 09.00 uur tot 17.00 uur, komen het 1e elftal, bestuursleden en leden van de sponsorcommissie van S.V. Nieuwleusen in actie. Bij hoofdsponsor Autobedrijf Zieleman, Burg. Backxlaan 206 in Nieuwleusen gaan zij auto’s wassen voor het goede doel. De opbrengst komt volledig ten goede aan de Stichting Hand in Hand en S.V. Nieuwleusen. De Stichting Hand in Hand heeft als doelstelling om gehandicapte inwoners, langdurig zieken en ernstig zieken in Nieuwleusen en omgeving een steuntje in de rug te geven. Ook bieden zij hulp wanneer de officiële instanties dit niet kunnen geven. 

USV doet uitstekende zaken in Appelscha

Zelf winnen bij concurrent Stânfries en achtervolgers die punten morsten. USV had een prima dag en verstevigde nadrukkelijk de positie bovenin de ranglijst. De volop aanwezige kenners in het Friese vakantiedorp waren het in de rust roerend eens: wie vanmiddag een doelpunt weet te maken wint ook de wedstrijd. En dat klopte. Al moest er lang gewacht worden op die ene treffer. In de 88e minuut mocht Thijmen Stegeman aanleggen vanaf elf meter nadat de ingevallen Max Schaeffer op de hakken was getrapt bij een actie nabij de achterlijn (0-1). Voor rust was er nauwelijks sprake van enig vuurwerk. USV leunde wat achteruit waardoor de thuisclub het meeste balbezit had. Maar de pogingen om topscorer Marc Drenth aan het werk te zetten strandden in goede bedoelingen. Dat was zeker ook de verdienste van het ijzersterk spelende centrum van USV. En anders stond altijd nog doelman Martijn Scheper als achtervang paraat. Zoals in de 27e minuut toen hij met een knappe redding een Stânfries kans van dichtbij onschadelijk maakte. Tien minuten later kreeg ook USV een aardige mogelijkheid. Gehinderd door een Friese verdediger miste de inzet van Niels Kappert de juiste richting. Ook na de hervatting leken beide ploegen niet in staat het verschil te maken. Al kreeg het spel van USV wel meer en meer kleur. Daar waar de thuisclub de winst zocht in duelkracht en de hoge bal naar voren, probeerde USV steeds vaker door te komen via de vleugels. In de slotfase kreeg het duel een steeds grimmiger karakter. En dat werd er niet beter op toen USV tegen sluitingstijd via de toegekende penalty op voorsprong kwam. In de extra tijd voerde Stanfries in een alles of niets poging de druk op, dacht nog recht te hebben op een penalty, maar ook in de tumultueuze slotseconden bleef USV overeind. Na deze zwaarbevochten overwinning heeft USV de komende twee weken vrijaf. Zondag 12 maart komt Havelte op bezoek.

 

Verslag: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.