Voetbal regio Dalfsen

Matchwinner Wouter Smudde duelleert met twee verdedigers van IJhorst. 

Opnieuw geen punten in uitwedstrijd voor ASC’62

ASC’62 speelde uit tegen v.v. Avereest en verloor met 2-1. Het spelbeeld over de gehele wedstrijd gaf een ander beeld. Veruit het meeste balbezit was voor de Dalfsenaren, maar de doelpunten tellen uiteindelijk. ASC’62 zette vanaf het begin de thuisploeg goed onder druk en dat resulteerde in goede kansen. Pech voor de Dalfsenaren was er toen Matthijs van Gelder die uit een volley de paal raakte. Kort erna werd van Gelder volledig getorpedeerd door de keeper. De vrouwelijke arbiter, die zeer goed floot, wees resoluut naar de stip. Een karwijtje voor Chiel Pasman (0-1). ASC’62 had de score uit moeten bouwen maar toch werd er met deze stand gepauzeerd. Na de hervatting hetzelfde spelbeeld. ASC’62 had veel balbezit en uit een corner werd opnieuw de lat geraakt maar de bal ging er niet in. Ruim tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een doelpunt van Dunnink. De bal viel in het strafschopgebied pardoes voor zijn voeten en daar wist hij wel raad mee. Kort erna werd het zelfs uit een van de sporadische aanvallen 2-1 voor de thuisploeg. Wederom uit een klutssituatie. ASC’62 ging in de resterende tijd massaal in de aanval en dacht in blessure tijd de gelijkmaker te scoren. Maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Het wil ASC’62 maar niet lukken de laatste tijd in uitwedstrijden. Eindstand 2-1. De komende twee weken is er geen competitie wedstrijd voor ASC’62. 

NEO duidelijk beter dan Dalfsen

Dalfsen speelde uit tegen NEO en verloor met 5-0. Voorafgaande aan de wedstrijd was al duidelijk dat het geen gemakkelijke middag zou worden in Borne. NEO is een sterke ploeg met een zeer lastig te passeren verdediging, de laatst vier wedstrijden wisten de Tukkers zelfs de nul te houden. Het was dan ook NEO dat de boventoon voerde en na tien minuten wist te scoren uit een corner en kort erna lag de 2-0 er ook al in, volgens heel Dalfsen was het buitenspel maar het doelpunt telde. Toen NEO binnen het half uur op 3-0 kwam door een eigen doelpunt van Dalfsen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Dalfsen kwam wel beter in de wedstrijd maar een doelpunt zat er niet in. Ook gunde de scheidsrechter Dalfsen geen penalty in de 79e minuut, in de tegenaanval wist NEO wel de 4-0 te scoren. Toen na een fout in de verdediging de 5-0 viel was het over en sluiten en vertrok het team zonder punten naar Dalfsen. De komende twee weken worden geen competitiewedstrijden gespeeld, op zondag 5 maart treft Dalfsen Rolder Boys op Sportpark Gerner.

Hoonhorst verliest van SDOL

Hoonhorst speelde de eerste thuiswedstrijd na de winterstop tegen het vooraf sterk ingeschatte SDOL uit Luttenberg en verloor met 0-4. Voor Hoonhorst begon de wedstrijd met een tegenvaller en een meevaller. Centrale verdediger Roy Diepman moest vorige week na 25 minuten geblesseerd het veld verlaten met een ribblessure. Tegen de verwachting stond hij vandaag weer aan de aftrap, maar na exact 1 minuut verzwikte hij zijn enkel: einde wedstrijd voor hem. Hij was de persoon die de beweeglijke nummer 9 van SDOL uit de wedstrijd moest houden, iets wat hem goed toevertrouwd zou zijn. Juist die nummer 9 maakte na tien minuten de 0-1, kort na voor rust de 0-2 en bereidde in de tweede helft de 0-3 voor. Positief en vermeldenswaardig was dat met het uitvallen van Roy Wouter van der Kamp na een halfjaar afwezigheid weer zijn rentree maakte. Het goed voetballende SDOL was in de eerste fase van de eerste helft de bovenliggende partij. En als snel kam Hoonhorst op 0-1 door zwak verdedigen in de Hoonhorst-defensie. Hoonhorst mocht vervolgens van geluk spreken dat het met hulp van paal en lat slechts op 0-1 bleef staan. Toen de storm was gaan liggen dook Joey Kroes 2x voor de doelman van SDOL op, maar hij wist deze 100% kans niet te verzilveren. Ook kreeg de ijverige Jules Diepman nog een redelijk doelkans. Op slag van de thee was het SDOL die toch de voorsprong verdubbelde. Na de hervatting was het spel louter voor SDOL. Hoonhorst kon geen ballen vasthouden en verdedigde meer achteruit dan vooruit. Het duurde nog lang voordat SDOL de wedstrijd definitief in het slot gooide, maar in de 84e minuut was het toch zover (0-3). Voor de statistieken werd in blessuretijd de 0-4 nog gemaakt. Zo blijft Hoonhorst rode lantaarndrager met slechts vier punten. Na twee weekenden zonder competitie komt over 3 weken (5 maart) Lettele naar Hoonhorst.

Lemelerveld pakt drie punten tegen hekkensluiter

Lemelerveld speelde thuis tegen SDC’12 uit Denekamp en won verdiend met 1-0. Belangrijke winst na zes nederlagen op rij in competitieverband voor Lemelerveld. Op de slechte grasmat van de thuisploeg was het een wedstrijd vol strijd tussen de nummers 13 en 14 van de 2e klasse I. In de eerste helft waren er nauwelijks kansen te noteren. Een ongelukkige handsbal van een SDC’12 verdediger was de reden voor de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen. Vanaf elf meter schoot Matthias Reimink de bal strak in de hoek (1-0). Na de hervatting probeerden de bezoekers met lange ballen de aanvallers in stelling te brengen, maar die waren erg slordig in de afwerking. Lemelerveld was veel dreigender maar uitgespeelde kansen waren er ook niet. Een goede voorzet van Matthias Reimink op Stijn Kogelman voor de 2-0 was het vermelden waard. Zijn kopbal ging rakelings naast. Door deze overwinning blijft Lemelerveld wel voorlaatste op de ranglijst maar laat hekkensluiter uit Denekamp achter zich. Zondag, het carnavalsweekend, is Lemelerveld vrij. Zondag 26 februari wordt het inhaalduel gespeeld in Laren (Gld tegen Witkampers. Aanvang is 14.00 uur. 

Veel strijd bij de wedstrijd van Nieuwleusen thuis tegen Sparta Enschede.

 S.V. Nieuwleusen nestelt zich in top van de tweede klasse

Nieuwleusen speelde thuis een aantrekkelijke wedstrijd tegen directe concurrent Sparta Enschede en won met 2-1. Nieuwleusen speelde zonder de al wat langer geblesseerde Reinier Meijerink en ook aanjager Tom Vasse. De ploeg van Jeroen Elzinga, maar ook de gasten uit Enschede, lieten vanaf minuut één zien dat ze voor de volle drie punten gingen. Na enkele halve kansen voor de thuisploeg, was het Bas Evenboer die na een klein kwartier de 1-0 op het scorebord bracht. Deze voorsprong hield de thuisploeg niet lang vol. De gasten kwamen via het hoofd van de jarige Jorn Jonge Poerink snel langszij. Na deze gelijkmaker gingen beide ploegen vooral op zoek naar de voorsprong. Er werd in hoog tempo gespeeld, wat soms te koste ging van de nauwkeurigheid. Enkele minuten voor het rustsignaal waren de talrijke supporters getuige van hoogstaand toneelspel in het strafschopgebied van de thuisploeg. De fop duik van Tukker Kremers werd terecht bestraft met een gele kaart. Ruststand 1-1. Na de hervatting pakte Nieuwleusen meteen het initiatief maar ook doelman Tim Hoogenkamp moest een aantal keren alert optreden. Na ruim een half uur spelen werd Roy Bollemaat, niet meteen de kleinste van het stel, met een zuiver ippon binnen het vijandelijk strafschopgebied naar de grond gewerkt. Scheidsrechter van Koolwijk was niet scherp en liet deze overtreding onbestraft. Kort erna scoorde Randy Vink wel de 2-1 na goed voorbereidend werk van Thomas Koobs. Het laatste kwartier had Nieuwleusen de wedstrijd rustig kunnen uitspelen, ware het niet dat er een zuiver doelpunt van Leon de Raad wegens buitenspel werd afgekeurd. Nieuwleusen zocht nog wel met de rappe Jille Brinksma de ruimte achter de laatste linie, maar kon dit niet omzetten in een ruimere voorsprong. Eindstand 2-1. Nieuwleusen gaat zich nu opmaken voor een aantal oefenduels, waaronder maandag 13 februari om 20.00 uur in Kampen. Zaterdag 18 februari om 15.00 uur speelt Nieuwleusen thuis tegen 3e klasser DVC uit Dedemsvaart en op donderdagavond 23 februari om 20.00 uur thuis tegen ZZVV. Zaterdag 4 maart om 15.00 uur hervat Nieuwleusen de competitie in Almelo tegen PH.

USV heeft ook tegen IJhorst aan één treffer genoeg

Net als het doelpuntloze heen duel in IJhorst waren ook tijdens de return op sportpark Hulsterlanden de treffers duur. Direct na de hervatting sloeg USV toe en hield daarna achterin de rijen gesloten (1-0).

USV was na ruim een kwartier nog dichtst bij de openingstreffer. Dirk Jan Jansen zag doelman Tino Weemink iets te ver voor zijn doel staan. Die was kansloos op het geboogde schot maar werd gered door de paal. Op slag van rust mikte Wouter Smudde te hoog om USV alsnog op voorsprong te zetten. Dat deed de actieve aanvaller direct na de pauze wel. Na een goed lopende aanval behield Dennis van der Veen het overzicht. Zijn panklare voorzet werd door Wouter Smudde van dichtbij afgerond (1-0). Sein voor IJhorst om wat meer druk naar voren te zetten. Zo verliet IJhorst sterkhouder Marc Leneman zijn verdedigende stelling. Dat gaf USV ook wat meer ruimte, maar over en weer bleven de kansen schaars en werd er niet meer gescoord. Dankzij de 1-0 zege klimt USV naar de tweede plaats op de ranglijst. Waarbij de doelcijfers een verhaal apart blijven. Want USV scoorde de minste treffers van alle ploegen in 4A Noord. Maar voor de tegenstanders viel er ook weinig te juichen. Doelman Martijn Scheper noteerde tegen IJhorst alweer zijn achtste clean sheet van dit seizoen. En dat mag toch ook een bijzondere teamprestatie worden genoemd. Zondag gaat USV op bezoek bij naaste achtervolger Stânfries. In Appelscha wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Verslag: Evert Jan Goos

Meer foto's

Veel strijd bij de wedstrijd van Nieuwleusen thuis tegen Sparta Enschede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.