Voetbal regio Dalfsen

Spelmoment uit de wedstrijd van s.v. Nieuwleusen uit tegen Vroomhoopse Boys

SV Dalfsen soeverein langs VV Gomos

Dalfsen speelde thuis tegen Gomos en won overtuigend met 5-2. Voorafgaande aan de wedstrijd leken de papieren van Dalfsen voor het treffen tegen Gomos niet zo sterk. Dalfsen had de laatste twee wedstrijden verloren en Gomos wist juist zes punten bij te schrijven. Het was Dalfsen dat een geweldige eerste helft op de mat legde, de eerste drie 100% kansen binnen drie minuten misten doel maar toen Jeroen Kamphuis in de 16 onreglementair naar de grond werd gewerkt wist Vince van den Anker dit presentje te verzilveren (1-0). Dalfsen gaf gas bij en kreeg kans op kans, de verdediging van Gomos had geen antwoord en even later lag de 2-0 al achter de Norger doelman. Jeroen Kamphuis was de doelpuntenmaker op aangeven van de prima spelende debutant Jurjen Eijkelkamp. Waar Dalfsen dacht door te drukken wist Gomos in een van de spaarzame aanvallen te scoren waarbij de verdediging van Dalfsen er niet goed uit zag (2-1). Hierna kreeg Dalfsen weer een paar goede kansen waarbij eerst Vince en daarna Sam van den Anker wisten te scoren. Ruststand 4-1. Na de hervatting  nam Dalfsen wat gas terug en Norg kwam beter uit de kleedkamer. Het duurde dan ook niet lang of de 4-2 werd gescoord door Gomos, hierdoor kwam de spanning weer enigszins terug in de wedstrijd. Dalfsen wist de wedstrijd hierna behoorlijk op slot te gooien waardoor het kijkplezier van de bezoekers er niet beter op werd. In de slotfase wist invaller Kariem Own met een mooie steekbal Vince van den Anker te vinden en die bracht met zijn derde goal van de middag de eindstand op 5-2. Met deze overwinning nestelt Dalfsen zich op een stabiele 7e plaats, keurig in de middenmoot. Zondag  speelt Dalfsen een uitwedstrijd in Twente, NEO uit Borne is de tegenstander en de wedstrijd op Sportpark ’t Wooldrik begint om 14.00 uur.

Gehavend Hoonhorst komt tekort tegen Sallandia

Hoonhorst speelde de eerste competitie wedstrijd na de winterstop in mineur. Tegen Sallandia werd in Deventer met 5-1 verloren na een 1-0 ruststand. Hoonhorst trad in Deventer aan met een zwaar gehavend team. De lijst met afwezigen was groot door meerdere blessures, een Prins Carnaval binnen het team met verplichtingen elders en twee spelers die na een lange winterstop er voor kozen om juist nu op vakantie te gaan. Tot overmaat van ramp viel de stabiele centrale verdediger Roy Diepman al na 25 minuten uit met een pijnlijke ribblessure.  Al in de eerste helft had Sallandia het speloverwicht. Dit resulteerde in een snelle 1-0 al na drie minuten. Een schot van afstand werd over de overigens prima keepende invaldoelman Jostino Kroes heen geschoten. Hoe langer de eerste helft duurde, hoe slechter het liep bij de Deventernaren. Met veel gemopper vanaf de kant werd getracht de voorsprong te vergroten, hetgeen voor rust niet lukte. Hoonhorst kwam slechts sporadisch tot aanvallen. Een overtreding op de sterke verdediger Roy Diepman werd “slechts” bestraft met geel waarbij hij met veel pijn het veld moest verlaten. Als cadeau  een noppenafdruk van de spits van Sallandia mee terug naar Hoonhorst. Het betekende voor coach Wijsman verder puzzelen en omzetten. Het competitiedebuut van A-junior Victor Boekel werd daarmee een feit. Ruststand 1-0. Na de hervatting was het verdedigend matig wat Hoonhorst liet zien. Sallandia kreeg vaak teveel ruimte om aan te vallen waarbij verdedigend teveel ruimte werd weggeven. Zo kon het na de snelle 2-0 kort na rust uitlopen na een regelmatige 5-0.  Hoonhorst kwam tot aanvallen, maar veelal zonder overtuiging. Bij 5-0 kreeg Sallandia nog een  “je kan hem geven” strafschop, om nog verder uit te lopen.  Deze werd vakkundig gekeerd door de Hoonhorst-doelman. Vermeldenswaardig is dat naast debutant A-junior Jur Fakkert de spreekwoordelijke eer nog werd gered met een doelpunt van andere competitiedebutant en A-junior Victor Boekel. Eindstand 5-1. Zondag speelt Hoonhorst om 14.00 uur thuis tegen  SDO.

S.V. Nieuwleusen laat Vroomshoopse Boys ontsnappen

s.v. Nieuwleusen speelde uit tegen Vroomshoopse Boys met 2-2 gelijk. De bezoekers kwamen sterk uit de startblokken. Al na een paar minuten was het Leon de Raad, die over links breed legde op Thomas Koobs die net over schoot. Vrijwel direct daarna zette Saake Malestein, Randy Vink alleen voor de keeper maar de keeper stond goed opgesteld. Nieuwleusen bleef daarna iets sterker maar dit resulteerde alleen in wat kleine kansjes. In de 11e minuut kwam  Nieuwleusen op voorsprong. Randy trok vanaf links goed naar binnen en verraste de keeper in de korte hoek (0-1). De thuisploeg stelde er weinig tegenover, af en toe een snelle uitbraak maar Nieuwleusen bleef achterin attent. Pas na een halfuur kwam de thuisploeg gevaarlijk in het strafschopgebied van de oranjehemden, maar het schot ging hoog voorlangs. Net op het moment dat  Nieuwleusen het wat moeilijker begon te krijgen, was het Nemo Hekkert die op rechts goed doorzette en via een verdediger binnenschoot (0-2). Vlak daarna kwam uit een corner de 1-2 tot stand. Na de hervatting ging Vroomshoopse duidelijk de strijd aan. Het voetbal werd er aan beide kanten niet beter op en de mouwen werden opgestroopt. Nieuwleusen kreeg het moeilijk, helemaal toen De Raad en Vasse uitvielen met blessures. Hun vervangers Roy in ’t Veld en Sander Bollemaat lieten zien waardige vervangers te zijn. Vroomshoop werd sterker en sterker en  Nieuwleusen moest alle zeilen bijzetten. Keeper Hoogenkamp moest een aantal keren tot het uiterste gaan om een doelpunt te voorkomen. De thuisploeg bleef jagen op een beter resultaat. De enige grote kans voor Nieuwleusen werd afgefloten voor buitenspel. Thoma Koobs faalde niet oog in oog met keeper Sickman maar het feest voor de bezoekers ging niet door. De thuisclub maakte nog steeds aanspraak op de gelijkmaker en waren de hele wedstrijd al gevaarlijk uit standaard situaties. Vier minuten voor tijd kopte Juliën Derks een corner strak binnen. Eindstand 2-2. Evenals in Nieuwleusen hielden de ploegen elkaar, met deze stand in evenwicht. Zaterdag speelt Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen Sparta Enschede.

V.V. Lemelerveld verliest van De Tukkers

Na een aantal nederlagen op rij is Lemelerveld samen met het Denekampse SDC 12 op de laatste plaats belandt in de 2e klasse I . In het uitduel bij De Tukkers in Albergen was de thuisclub de betere ploeg en viel er op de 3-1 nederlaag niet veel af te dingen. Na een gelijk opgaande beginfase stond het na ruim dertig minuten 2-0 voor de Tukkers, o.a. door een strafschop.  Doelpuntmakers waren Jelle Leusink en Joep Egberink. Lemelerveld kreeg met de wind in de rug ook enkele mogelijkheden en was van het grote puntenverschil op de ranglijst niet op het veld terug te zien. Op slag van rust kwam Lemelerveld terug in de wedstrijd. Een geblokt schot van Jeroen Exel werd door Stan Reimink binnengeschoten voor de 2-1 ruststand  Ook na de hervatting hadden De Tukkers, die tweede staan op de ranglijst, een licht veldoverwicht en toen het na 55 minuten spelen op 3-1 kwam door Tim Haarhuis, was Lemelerveld niet bij machte wat terug te doen. Een terechte 3-1 uitslag. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur thuis tegen hekkensluiter SDC’12 uit Denekamp. Lemelerveld en SDC’12 staan gelijk in aantal punten, wel heeft Lemelerveld een wedstrijd minder gespeeld. Om de aansluiting te houden met o.a. Schalkhaar en AZC Zutphen zal er gewonnen worden. 

USV klaart klus na rust in Kraggenburg

Op bezoek bij hekkensluiter Kraggenburg speelde USV een uiterst moeizame eerste helft. Met een opportunistische spelopvatting probeerde de thuisploeg voortdurend de watervlugge aanvaller Robert Olczyk aan het werk te zetten. USV had er eigenlijk geen pasklaar antwoord op. Liep ook door eigen slordigheden steeds achter de feiten aan en kwam een paar keer goed weg bij kansen voor de polderploeg. Zelf wist USV er heel weinig tegenover te stellen en mocht dan ook blij zijn dat het zonder kleerscheuren de rust haalde (0-0). Met precies dezelfde namen tapte USV na de hervatting uit een ander vaatje. De tegenstander werd vastgezet en via de vleugels kwamen er ineens wel bruikbare voorzetten. Eentje ervan landde in de 55e minuut op het hoofd van Dennis van der Veen. De lat stond succes in de weg. Een minuut later was Wouter Smudde dichtbij. Zijn inzet werd gekeerd door de paal. Weer een minuut later werd het nieuwe elan alsnog beloond met een voorsprong. Doelman Gert-Jan Wals kreeg nog wel een hand achter het schot van captain Niek Hamers, maar de bal was overduidelijk de doellijn gepasseerd (0-1). In de 62e minuut leek Dennis van der Veen de voorsprong te verdubbelen. Hij gaf Wals met een schuiver het nakijken, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Even later was Smudde over rechts zijn tegenstanders te snel af. Maar Max Schaeffer kon de voorzet op maat niet verzilveren. Zo kreeg de thuisclub weer moed en perste er nog een slotoffensief uit. Zonder resultaat. Eindstand 0-1. Zondag speelt USV thuis tegen IJhorst. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

Doelman Gert-Jan Wals keert de inzet van Niek Hamers (midden) achter de doellijn (0-1).

 

Verslag: Evert Jan Goos

Meer foto's

Doelman Gert-Jan Wals keert de inzet van Niek Hamers (midden) achter de doellijn (0-1).  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.