Vilsteren laat de zege in de slotfase glippen

0250456_Vilsteren_-_Emst_-_1.jpg
Rowie Hollegien loert namens Vilsteren op zijn kans in het thuisduel tegen Emst. Matthijs Kamphuis en Lars Kampman wagen zich eveneens in de vijandelijke zestien.

VILSTEREN – Voor de voetballers van Vilsteren zich in het carnavalsgedruis storten, hadden ze wat recht te zetten tegen Emst. In het tegen Epe aanleunende Veluwse dorp werd de heenwedstrijd ongelukkig met 1-0 verloren. Voor de buitenstaander is dit duel in klasse 5E van het zondagvoetbal een achterhoedegevecht, met enkel de sportieve eer op het spel, maar een rechtgeaard sportman wil elk duel winnen! Het biertje na afloop smaakt ook lekkerder na een zwaarbevochten overwinning, zo simpel is het, dus ‘kop d’r veur!’
Een winnaar kwam er uiteindelijk niet in dit duel der middenmoters. ‘Het andere Oranje’, kwam in de slotminuut alsnog langszij en eigenlijk was die 2-2 wel een terechte uitslag. Geen winnaar dus in het katholieke molendorp. Of misschien toch? Jawel, het publiek! Het ging vooral na de thee van links…, naar rechts…, om in carnavalskretologie te blijven. In moordend tempo, met af en toe spijkerharde, bijna moorddadige duels. Aan inzet geen gebrek.

Voor de thee was Vilsteren onderliggende partij. Emst was feller en had de betere kansen. De ploeg van Runherd mocht de handen dicht knijpen dat het zonder schade richting thee kon, maar hé, wat is dit? Jari Vlierman, de hele eerste helft niet gezien, tot-ie een juweel van zijn rechter liet vertrekken, 1-0. Na de onderbreking een veel beter en feller Vilsteren, dat verzuimt de voorsprong uit te bouwen. Emst komt er sporadisch uit via de counter en eentje zo’n geniepig tegenstootje wordt de thuisclub fataal. De foutloze Mike van der Kolk krijgt een voorzet verkeerd op zijn knietje, waarna er voor Job de Groot ook geen houden meer aan is. Lucky. Zeker, maar die tellen ook. Vilsteren gelooft er nog in. Stijn Niens steekt de Derbystar op Wouter Mars, die trapt de brommer aan en laat de defensie van Emst zijn rugnummer zien. Aan het eindschot mist niks aan precisie, binnenkantje paal, 2-1. De 90 minuten zitten er op, maar de voortreffelijk leidende Ammar Hamzeh doet er nog een paar minuutjes bij. De bijgetrokken tijd wordt de thuisclub fataal. Laatste aanval. Jeroen van Essen kopt in. De Groot krijgt er een handje achter, maar via de paal hobbelt het speeltuig alsnog binnen. Emst in extase, Vilsteren baalt.

Runherd koos voor het volgende team: Job de Groot, Lars Kampman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee, Matthijs Kamphuis, Sven Koggel, Jelle Niens (aanvoerder), Rowi Hollegien, Wouter Mars, Senn Hendriks (46. Stijn Niens) en Jari Vlierman (46. Lars Noordman).

Stand 5E: Davo 13-32, CCW ’16 12-27, Voorst 13-27, Zwolle 13-23, Epse 13-22 (33-28), Go Ahead 13-23 (25-21), Terwolde 13-20, Vilsteren 13-15, Emst 13-11, Wesepe 12-8, Batavia ’90 13-7 en Wissel 13-5.

Verslag: Willem Lampe

 

0250456_Vilsteren_-_Emst_-_2.jpg
Wouter Mars wordt bejubeld nadat hij Vilsteren in de slotfase op 2-1 voor brengt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.