Verandering inloggen met DigiD

OMMEN – Recentelijk is het inloggen bij MijnOverheid gewijzigd. Het is nu alleen nog mogelijk met een tweestapsverificatie: dus óf via de DigiD-app, óf via controle met een sms-bericht.

Er is hoe dan ook een telefoon voor nodig, want inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord kan niet meer. De overheid doet dit om het inloggen veiliger te maken zodat de gegevens van burgers beter beschermd zijn. Op 8 mei volgt ook de SVB en later de Belastingdienst Toeslagen.

IDO

Omdat deze veranderingen vragen met zich mee kunnen brengen staan er bij de bibliotheek Salland vrijwilligers klaar bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Zij kunnen antwoord geven op vragen als: hoe werkt de DigiD-app, of hoe zorg ik ervoor dat ik een sms krijg? En wat als ik helemaal geen mobiele telefoon heb? De IDO in Ommen is iedere dinsdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Kijk ook op www.bibliotheeksalland.nl/ido.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.