Vechtdal Rally met vier klassementsproeven van start op 17 juni

0251216_104Vechtdalrally2020.jpg
.

REGIO – De organisatie van de Vechtdal Rally is volop bezig met de voorbereiding van de bekende ‘groenste’ rally in Hardenberg en Ommen. De rally van 2022 kende een aantal problemen, maar inmiddels heeft de organisatie hierop geanticipeerd en een aantal zaken aangepast. Zo zijn er dit jaar bijvoorbeeld vier KP’s (klassementsproeven – red.) en geen vijf, dit bleek namelijk lastig te bemensen.

Dit jaar staan er dus vier klassementsproeven op het menu: KP Ommen met 13,75 kilometer, KP Witharen met 13,69 kilometer, KP Brucht met 11,10 kilometer en KP Broeklanden met 8,6 kilometer. De KP’s Ommen en Witharen zijn bekend van vorig jaar. Deze proeven in Ommen zijn in 2022 voor het eerst verreden en dat is in Ommen en bij de deelnemers goed ontvangen, hierom staan deze KP’s ook dit jaar weer op het menu. Beide zijn enigszins aangepast om ze uitdagender te maken. Met name de KP Witharen is uitdagend geworden met minder rechte stukken. Verder kent KP Ommen een nieuwe start, wordt in tegengestelde richting gereden en bevat een aantal nieuwe elementen. “De KP Brucht is één van de mooiste in het Vechtdal: snel en uitdagend met meer dan voldoende bochtenwerk. Broeklanden is de industrieterreinproef van de Vechtdal Rally. In 2022 voor het eerst verreden en de kritieken waren dermate positief dat deze ook in 2023 verreden wordt. Juist deze KP is voor het publiek zeer toegankelijk”, zo zegt de organisatie.

Gratis toegang

Één van de doelstellingen van de Vechtdal Rally is om de mensen in de omgeving en rallyliefhebbers een gratis evenement aan te bieden. Dankzij de sponsoren is dat ook dit jaar weer gelukt. Alle klassementsproeven en ook het serviceterrein zijn gratis toegankelijk voor het publiek. Dankzij de sponsoren is het ook mogelijk om plaatselijke en regionale goede doelen te steunen. Zo heeft de Vechtdal Rally het afgelopen jaar het Ronald McDonald huis in Zwolle, de MS Research Stichting en in Ommen De Hazelaar kunnen steunen. De Hazelaar is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, kinderen met ontwikkelingsproblemen en ouderen met een intensieve ondersteuningsvraag. De steun wordt gebruikt voor het aanleggen van een belevingstuin voor de bewoners.
In 2023 worden de vier proeven elke drie keer verreden: drie boekels dus en twee keer service. Eén keer service vonden de deelnemers vorig jaar wat karig, dus is dit aangepast. In totaal wordt er meer dan 140 kilometer op snelheid gereden en is er rond de 130 kilometer verbinding. Omdat de organisatie de deelnemers voldoende kilometers op snelheid wil aanbieden, is besloten de verkenning op veler verzoek van de deelnemers te verplaatsen naar de vrijdag. Dit geef meer rust op de rally-dag voor zowel de deelnemers als technische ondersteuning. De technische keuring kan, indien gewenst, ook al op vrijdagavond plaatsvinden. En uiteraard is er ook op zaterdag gelegenheid om te keuren.

Spektakel

Al met al weer veel om naar uit te kijken. De Vechtdal Rally staat in 2023 weer op de ONRK, NRK en HNRK kalender. De historische rally is één al spektakel met de prachtige rally auto’s van weleer; BMW’s, Audi’s Opels maar ook Lancia’s en Porsches zullen van de partij zijn. Dit jaar staat de Peugeot 206 CUP ook weer aan de start in Hardenberg, samen met onder andere de Yaris Cup. In het ONRK zal Hans Weijs zijn titel ook in Hardenberg komen verdedigen. De organisatie hoopt dat de andere toprijders de handschoen zullen opnemen en Hans Weijs partij zullen gaan geven 2023.
“Zonder sponsoren is deze rally niet (meer) mogelijk. We bedanken hen dan ook zeer hartelijk”, aldus de organisatie. “Het belooft een onvergetelijke rally dag te worden, met hopelijk prachtig weer. Zet 17 juni vast in de agenda en mis dit schitterende gratis evenement in Hardenberg en Ommen niet!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.