Vechtdal Politiek informeert luisteraars over het belang van de provincie en de waterschappen

REGIO – Uit onderzoek blijkt dat voor veel kiezers de provincie en waterschappen onbekend terrein zijn. Veel mensen hebben geen idee waar provincie en waterschap verantwoordelijk voor zijn en wat ze doen.

Dat onbekend onbemind maakt, blijkt uit de opkomstcijfers voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen. Voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2019 maakte 59% van de kiesgerechtigden in Overijssel de gang naar de stembus, voor het waterschap Drents Overijsselse Delta was dat 57%, en waterschap Vechtstromen sluit de rij met een opkomst van 53%. Ter vergelijking, voor de laatste Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 was de opkomst bijna 80%.

Venster

Het radioprogramma Vechtdal Politiek wil het venster zijn op de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen van 15 maart aanstaande. Met boeiende reportages en interessante interviews gaat Vechtdal Politiek de bewoners van het Vechtdal informeren over het belang van de provincie en waterschappen. Geïnteresseerden die meer willen weten over het wel en wee van provincie en waterschappen en een verantwoorde keuze willen maken op 15 maart, kunnen de komende vier woensdagavonden tussen 19.00 en 21.00 afstemmen op Vechtdal FM. De eerste uitzending op woensdag 15 februari staat in het teken van waterschap Vechtstromen.

Mening van de straat

De programmamakers zijn bij de aftrap van de verkiezingscampagne in De Holthone, op de grens van Overijssel en Drenthe, hebben een gesprek met watergraaf Stefan Kuks, Martijn Heuvelmans gaat meer vertellen over de lange geschiedenis van de waterschappen. Met Jan Willem Hekman gaan ze op stap om een indruk te krijgen van de alledaagse werkzaamheden van het waterschap en tot slot spreken ze met Barend van Zadelhoff, het gezicht van de campagne in het Vechtdal. Dit alles wordt afgewisseld met de ‘Mening van de Straat’ en muziek uitgezocht door Rick Malipaard de technicus van dienst. De presentatie van Vechtdal Politiek is in handen van Donald Harpenslager en Jeroen Bloemsma. Mis het niet en stem woensdagavond af op Vechtdal Politiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.