Twee strafschoppen tegen en weg is Vilsteren

DEVENTER – Vilsteren reisde af naar Deventer, waar het op de Rielerenk de strijd moest aangaan met Davo. De thuisclub voert riant de ranglijst aan in klasse 5E van het zondagvoetbal en zit strak op titelkoers. In de seizoenopening was de ploeg van trainer Resit Schuurman te sterk voor de wapendragers uit het molendorp (0-1). Eigenlijk is ‘te sterk’ een verkeerde, in dit geval misplaatste uitdrukking. Vilsteren hield lang stand, maar verloor door een discutabel gegeven strafschop, nadat een balletje ongelukkig tegen de arm van centrale verdediger Mike van der Kolk stuiterde. Tijd voor revanche en de competitie weer spannend maken, het zou een stunt-in-notendop zijn.

En weer braken sancties vanaf de stip de gasten uit het Vechtdal op. Een helft lang kon Vilsteren de koploper bijhouden. Of bijhouden, bijhouden, volgens Dik Runherd zat er zelfs meer in. “We gaan rusten met 1-1. Na de thee krijgen we twee ‘pengels’ tegen. De eerste vond ik zwaar onterecht. De tweede kun je geven, maar die was op z’n minst discutabel. Toch een teleurstellend resultaat. Er zat vandaag meer in.” Sidney Pinkster zet de lijstaanvoerder al binnen de eerste tien minuten op voorsprong, maar Vilsteren knokt zich goed terug in de wedstrijd. Lars Kampman egaliseert de achterstand en de bezoekers krijgen kansen op 1-2. Wouter Mars en Sven Koggel zijn echter niet gelukkig in de afwerking. Na de thee gaat het mis als de bal twee keer op de stip gaat. Spits Ronald Boudewijnse aanvaardt de geschenkjes maar wat graag en zorgt dat de koploper geen schade oploopt. Eindstand: 3-1.

Runherd stuurde de volgende elf de wei in: Job de Groot, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee, Matthijs Kamphuis, Stijn Niens, Jelle Niens (aanvoerder), Sven Koggel, Wouter Mars, Lars Kampman (70. Senn Hendriks) en Jari Vlierman (45. Rowi Hollegien).
Stand 5E: Davo 12-31, CCW ’16 11-24, Voorst 12-24, Zwolle 12-23, Go Ahead 12-22, Epse 12-19, Terwolde 12-17, Vilsteren 12-14, Emst 12-10, Wesepe 11-8, Batavia ’90 12-7 en Wissel 12-4.
Zondag speelt Vilsteren thuis tegen Emst. Aanvang: 14.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.