Twee burgemeesters bezoeken platina echtpaar Vulkers-Mulder

0249960_IMG7580.JPG
Maar liefst twee burgemeesters kwamen afgelopen week het echtpaar Vulkers-Mulder feliciteren met hun zeventigjarig huwelijk.

DALFSEN – “Destijds was de dansvloer de plek waar jonge mensen elkaar ontmoetten. Dat was ook bij ons het geval”, zegt Herman Vulkers (95). Inmiddels is hij zeventig jaar met ‘zijn’ Truus (93) getrouwd. Het huwelijksfeest wordt zaterdag 11 februari in Café Restaurant De Mol in Wijthmen gevierd.

Herman Vulkers, geboren in Ittersum en Truus Mulder in Herfte, emigreerden een maand na hun huwelijk naar Ontario (Canada). “We zijn avontuurlijk ingesteld”, zegt Truus. “We hebben daar samen prima gewoond. Canada is ons ’tweede vaderland’. Ik had daar graag willen blijven, maar de omstandigheden waren er niet naar. Na twaalf jaar keerde het echtpaar terug naar Nederland. “Een beetje noodgedwongen”, vult Herman aan. “Tijdens mijn tweejarige diensttijd in Indië heb ik een schotwond in mijn been opgelopen. Wij zijn wel een aantal malen terug geweest en genoten daar dan enorm van.” Circa vier jaar geleden heeft Truus met één van haar dochters nog weer de reis naar Canada gemaakt, zij heeft daar nog twee zussen wonen.

Kaarten en tuinieren

In Nederland werkte Herman eerst bij een boer vervolgens in de tuinbouw en later bij Hendrix veevoeders in de technische en algemene dienst. Truus werkte voornamelijk thuis en zorgde voor het gezin. Beide genieten nog van een redelijke goede gezondheid. Truus heeft recentelijk nog weer voor vijf jaar haar rijbewijs verlengd gekregen en zij maakt nog regelmatig ritjes naar onder meer Zwolle. Het echtpaar doet iedere avond nog graag een kaartspelletje of even een potje Rummikub. Tot acht uur, want dan moet naar het journaal worden gekeken. Ook op de computer worden nog regelmatig spelletjes gedaan. Als hobby heeft het echtpaar vooral tuinieren en Truus mocht altijd graag schilderen. Het echtpaar kreeg acht kinderen, zes dochters en twee zonen. Zeven van de acht kinderen zijn in Canada geboren, alleen de jongste in Nederland. Zij hebben elf kleinkinderen, zes achter kleinkinderen en de zevende is op komst” zeggen ze met een grote glimlach. “Wel druk maar vooral gezellig op de verjaardagen. Er gaan vele makke schapen in een hok”, zegt Herman lachend.
Het echtpaar kreeg twee burgemeesters op bezoek, zowel burgemeester Erica van Lente, als kinderburgemeester Benthe Dijkman kwamen het echtpaar Vulkers feliciteren met hun platina huwelijk.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.