Toffe club voor kinderen met een ‘lastige’ thuissituatie

OMMEN – Op 27 maart gaat in de gemeente Ommen De Billy Boem club van start. Deze club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar met een thuissituatie waar meer stress en spanning heerst, dan een ieder lief is.

Ieder gezin kan te maken hebben met een gezinslid (ouder of kind) die veel aandacht of zorg vraagt, misschien is er een scheiding, zijn er financiële problemen of er is veel geruzie. Spanning en/of stress heeft op kinderen een grote impact. Daarom houdt Impluz in samenwerking met Tactus, de doe-praatclub ‘Billy Boem’. Hier leren de kinderen met lastige situaties en met hun gevoelens om te gaan.

Spelenderwijs

De club ‘Billy Boem’ wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Deirdre Janné is één van hen. “’Billy Boem’ houden wij voor kinderen die in of rondom de thuissituatie stressvolle dingen meemaken”, vertelt Deirdre. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht in het gezin vraagt. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun (thuis)situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden.” De Billy Boem club is een succesvolle cursus die echt het verschil kan maken.
De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, oefenen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in tien bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, (eventuele) vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten

Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders drie bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. “De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit is een pittige klus”, legt Deirdre uit. ’Billy Boem’ kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.”
De cursus is kosteloos voor de inwoners van gemeente Ommen. Voor meer Informatie en aanmelden kan contact worden opgenomen met Stichting Impluz, tel. 0570-604900, of mail naar: info@impluz.nl. Zie verder

www.impluz.nl/cursussen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.