SV NIO staat stil bij 75 jaar schietsport in Ommen

0249483_DSC0023_-_kopie.JPG
.

OMMEN – Of er een scherpschutter aan hem verloren is gegaan is de vraag, maar burgemeester Hans Vroomen had maar één welgemikt schot nodig om een ballon aan flarden te schieten. Het was kijken, mikken, haal over die trekker en poefff, de ballon spatte uiteen. Duizend kleurige snippers en schilfers vlogen door de lucht.

Schietvereniging NIO (Na Inspanning Ontspanning) vierde zaterdag haar 75-jarig bestaan in het eigen onderkomen aan de Stationsweg, een gedeelte van het pand waar ooit autobedrijf Cents huisde. Voorzitter Berend Kampman bedankte de burgervader voor zijn aanwezigheid en roemde zijn scherpe oog. Verder stond hij stil bij de zelfwerkzaamheid die de leden aan de dag hebben gelegd om van een kil, leeg garagepand om te toveren tot een gezellig clubonderkomen, inclusief het wedstrijdgedeelte, met zes schietbanen. De preses benadrukte dat zo’n beetje alles duurzaam was gebouwd, uit gerecycled materiaal, op de vloer na en toonde zich dankbaar en apetrots op de inzet die bouwtechnisch geleverd is. Voor hem het bewijs dat SV NIO een hechte en gezellige club is.

Bloeiende vereniging

‘Scherpschutter’ Vroomen roemde de locatie van de club. Kort bij de stad, prima bereikbaar. Net als iedere andere vereniging had ook NIO het even moeilijk, nadat het moest verhuizen uit het voormalige onderkomen aan de Strangeweg bij de familie De Wit. Het pand werd verkocht en daarmee verloor de club haar huisvesting. Ook de coronapandemie zorgde dat de activiteiten op een laag pitje kwamen te staan. De burgervader wenste de schutterij succes met de sport, waarbij plezier en prestatie hand in hand gaan.

Onderdeel van de opening was ook de bekendmaking van twee nieuwe sponsoren, administratiekantoor Kompanen en architectenbureau Wim van Dijk.
Bestuurslid Ina van Elburg vertelt dat de club nieuwe leden kan gebruiken. “NIO is een fijne, gezellige club. Ik schiet al jaren. Het is heerlijk om na een drukke dag het hoofd leeg te maken op de baan. Na inspanning ontspanning is een toepasselijke clubnaam. Klopt helemaal. Alles draait om lichaamsbeheersing. Als je de hele dag druk bent geweest lukt het niet goed te schieten.” Kampman vult aan. “Jeugd is welkom. We hebben zo’n veertig leden. We zijn een bloeiende vereniging, die zonder subsidie kan bestaan. Onze leden zijn bereid de handen uit de mouwen te steken. We hebben een dames-, heren- en jeugdafdeling en schieten in competitie zowel intern, tegen elkaar, als extern, tegen andere verenigingen. Vandaag kan iedereen een kijkje bij nemen in de keuken en vragen stellen. Hapje en drankje erbij en welkom als je het een keer wil proberen.”

Blij met sponsoren

Bij SV NIO wordt geschoten op zes 10 meterbanen in verschillende klassen en disciplines. Veel leden schieten mee in de Sallandcompetitie, een onderlinge krachtmeting met verschillende buurtdorpen waaronder Raalte, Lemele en Luttenberg. Ook zijn er leden die heel Twente door reizen om te schieten in de competitie van de BTLS (Bond van Twentse Luchtschutters)

De vereniging is blij met de ruim honderd sponsoren, die de vereniging een warm hart toedragen. Voor hen organiseert de club het jaarlijkse sponsortoernooi. Dit is een onderlinge competitie, waarbij over acht avonden geschoten wordt, met om en nabij vijfhonderd enthousiaste deelnemers. Hier mogen de sponsoren in korpsen van drie personen schieten voor de wisselbeker. Daarnaast organiseert SV NIO toernooien voor straten, buurtverenigingen of vriendenclubs. Zie ook

www.svnio.nl

Tekst: Willem Lampe

0249468_DSC0028_-_kopie.JPG
.
0249468_NIO_-_4.jpg
Burgemeester Hans Vroomen toont met plezier en gepaste trots zijn schutterskaartje aan Berend Kampman voorzitter van SV NIO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.