SV Nieuwleusen wint oefenwedstrijd van ZZ

0251578_Voetbalblok.jpg
.

SV Nieuwleusen oefende op ’t Klaverblad in Nieuwleusen tegen ZZVV uit Zuidwolde en won met 1-0. Het was de eerste keer dat het eerste elftal een lichtwedstrijd op het Evert Bosch veld speelde.

In de eerste helft hadden de oranje hemden veldoverwicht, maar echt gevaarlijk werden ze niet. De grootste kans was voor de bezoekers, de topscorer van de derde klasse D Jovanni van Dijk kwam vrij voor het doel, maar keeper Tim Hoogenkamp redde sterk met zijn voeten. Vijf minuten na de hervatting kwam Nieuwleusen op een 1-0 voorsprong door Bas Evenboer, die een corner van Stijn Hoeksta inkopte. Ook in deze fase van de wedstrijd had Nieuwleusen veldoverwicht, maar groots was het allemaal niet. Komende zaterdag begint de competitie weer met een uitwedstrijd tegen PH Almelo. De selectie gaat met een bus (voor vijftig personen) naar Almelo. Supporters kunnen meerijden, maar vol is vol.

Afgelopen voetbalvrije zaterdag werd door de selectie en kaderleden van SV Nieuwleusen 1 gebruikt om zich in te zetten voor het goede doel: Stichting Hand in Hand. Samen met leden van de sponsorcommissie en verenigingsbestuur werden er 138 auto’s gewassen.

Van 9.00 tot 17.00 uur was het een drukte van belang in het Car Wash Center van autobedrijf Zieleman aan de Burgemeester Backxlaan in Nieuwleusen. In groepjes van vier personen werd er door iedereen een uur hard gewerkt. Soms stonden er een rij auto’s vanaf de Burg. Backxlaan tot aan de wasstraat. De gebroeders Wilco en André Zieleman stelden de dagopbrengst beschikbaar aan de Stichting Hand in Hand en S.V. Nieuwleusen. Als dank hiervoor ontvingen beide heren een mooie bos bloemen.
Binnenkort wordt er een cheque aangeboden aan de Stichting Hand in Hand, die als doelstelling heeft om gehandicapte inwoners, langdurig zieken en ernstig zieken in Nieuwleusen en omgeving een steuntje in de rug te geven. Ook bieden zij hulp wanneer de officiële instanties dit niet kunnen bieden.

Mede dankzij de trouwe kledingsponsors stak USV begin dit jaar meerdere teams van groot tot klein volledig in het nieuw. De oude tenues krijgen een tweede leven in Afrika en werden vrijdag door USV overhandigd aan Stichting Staphorst helpt Gambia.

Namens deze stichting kwamen Auktje Alssema-Westerhof en Hennie Bos naar sportpark Hulsterlanden om de tassen vol kleding in ontvangst te nemen. De kleding wordt half maart verscheept naar Gambia en komt daar half juni aan. Auktje en Hennie zijn dan ter plaatse om de lokale voetballers in het blauwwit van USV te steken. Waardoor de naamsbekendheid van de diverse kledingsponsors van USV ook een bekende klank gaat krijgen op het Afrikaanse continent.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.