Sportclub Lemele legt het af in Daarle

0249956_image001.jpg
.

DAARLE – Op sportcomplex ’n Kadiek in Daarle beleefde sportclub Lemele de herstart van de competitie. Na een geslaagde generale repetitie waarin het een klasse hoger acterende Bruchterveld, dat in een oefenduel op 2-2 werd gehouden.

In die wedstrijd kon trainer Harry Warmelink weer een beroep doen op zijn eerste doelman. Ruan Weelink had op 12 november van het vorige jaar een horrorcrash met een aanvaller van MVV ’69. Knietje in het gelaat. Geen kwade opzet, maar de schade was enorm. De prognose was dat Weelink lange tijd uit de roulatie zou zijn. De betrouwbare ballenvanger was veroordeeld tot een stek langs de lijn als toeschouwer. Maar zie daar, een jonge lichaam herstelt snel. Tegen Bruchterveld stond Weelink weer onder de lat. Ook in Daarle sjorde de doelwachter de handschoenen weer aan, met een helm op z’n bolletje, gelijk Petr Cech, de voormalige doelman van de Engelse grootmachten Chelsea en Arsenal. En nee, Weelink was de ploeg niet op de bromfiets achterna gereisd, het was zelfbescherming. Een voorzorgsmaatregel. Met de herstelde doelman op zijn vertrouwde stek moest Lemele op jacht naar punten en het beoogde einddoel, plaats zes op de ranglijst. Plaats zeven tot en met twaalf zijn besmet en betekenen aan het eind van de rit degradatie naar de nieuw te vormen vijfde klasse.

Op Zandeinde wist de competitie-opener tegen Daarle met liefst 5-0 te winnen, nu moest de eer worden gelaten aan de thuisclub (2-1). Weelink vond dat zijn ploeg wel een punt had verdiend. “We begonnen opportunistisch. Op een slecht en hobbelig veld. Kregen ook kansen, maar zij weten uit de eerste de beste mogelijkheid te scoren. Na de thee valt de 2-0. We blijven aandringen, maar de bal wilde er niet in. We komen via een kopbal van Yoran Bakhuis nog wel dichterbij, maar die treffer viel te laat. Het zat niet mee vandaag. Jammer, want we hadden er veel vertrouwen in, na een paar prima oefenwedstrijden.”
Stand 4F: ASV ’57 12-31, Bornerbroek 11-26, Heracles 12-25, SV Rijssen 12-22, Daarle 12-19, Voorwaarts 12-18, Mariënheem 12-13, Lemele 12-12 (26-30), MVV ’69 12-12 (12-20), SVV ’56 12-10, SC Rijssen 11-8 en Blauwwitters 12-6.

De wedstrijd Bornerbroek-Sportclub Rijssen (gestaakt bij tussenstand 1-0) is niet in de ranglijst meegenomen.

Zaterdag ontvangt Lemele koploper ASV ’57. Op Zandeinde wordt om half drie afgetrapt.
Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.