Sportclub Lemele kan voor thee opgelopen schade niet repareren

0249956_image001.jpg
.

LEMELE – Plaats zes op de ranglijst van 4F is de reddingsboei voor sportclub Lemele. De clubs welke eindigen op de plaatsen zeven tot en met twaalf op de eindlijst mogen het volgend seizoen proberen in de nieuw te vormen vijfde klasse. Lemele bivakkeert momenteel in de schaduwzijde van 4F. Het linkerrijtje raakt met het vorderen van de competitie stukje bij beetje uit beeld bij de formatie van trainer Harry Warmelink. Het is nog geen fata morgana, maar er moeten zo zachtjes aan wel punten worden gepakt. Vreemd verschijnsel bij de bewoners van Zandeinde is dat resultaat wordt geboekt tegen de beter gepositioneerde clubs op de ranglijst, terwijl tegen de zwakkere broeders niet thuis wordt gegeven. Om dit fenomeen levend te houden moet Lemele zien koploper ASV ’57 schade toe te brengen. De Aadorpers waren op eigen veld te sterk voor de blauw-witten (4-2). Grote vraag vooraf: kunnen de elf van Warmelink kunnen de competitie weer spannend maken, of is kampioenskandidaat ASV ’57 een maatje te groot?

Doelman Ruan Weelink was er duidelijk over. “Voor rust was het slappe hap bij ons. We staan halverwege met 3-0 achter, maar komen na de thee goed terug tot 3-2. Er waren wat kleine kansjes op de gelijkmaker, maar op moment dat ze een kwartier voor tijd weer een doelpunt maakten was het gebeurd bij ons.”
Dankzij twee treffers van Huib Hanekamp en een van Nick Schuur spatten op Zandeinde halverwege hopeloze cijfers vanaf het scorebord. Na de thee schiet Remon Kleinlugtenbeld de thuisclub terug in de wedstrijd. Eerst met een schitterende vrije trap en vervolgens al instormend met een poeier, nadat het balletje terug werd gelegd op de zestien. Als even na de 2-3 Lars Stokman de hoop uit de Lemeler harten schiet is het ‘over en uit’. Het geloof is weg. Het loopt niet meer in het resterende kwartier. “Terugkomen tot 2-3 had teveel kracht gekost”, volgens Weelink. “De 2-4 was de nekslag.”

Stand 4F: ASV ’57 13-34, Bornerbroek 12-27, Heracles 13-26, SV Rijssen 13-25, Voorwaarts 13-21, Daarle 13-20, Mariënheem 13-14, MVV ’69 13-13, Lemele 13-12 (26-30), SVV ’56 13-10, SC Rijssen 12-8 en Blauwwitters 13-6.

De wedstrijd Bornerbroek-Sportclub Rijssen (gestaakt bij tussenstand 1-0) is niet in de ranglijst meegenomen.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.