Posthuis Makelaardij en MR4U bieden gratis controle WOZ-waarde aan

0248626_WOZ.jpg
.

(Advertorial)

REGIO – Begin 2023 worden de gemeentelijke aanslagen verstuurd met daarop vermeld de WOZ-waarde van uw woning. Deze WOZ-waarde bepaalt de hoogte van belastingen die worden geheven door zowel gemeente, waterschap als de belastingdienst. Let daarom op of de WOZ-waarde niet te veel is gestegen of te hoog is vastgesteld. Hoe lager de WOZ-waarde, hoe minder belasting u betaalt. Posthuis makelaardij uit Hattem en de WOZ gediplomeerde jurist Robert Schalke van MR4U controleren dit jaar voor het negende jaar kosteloos uw WOZ-waarde en maken indien nodig kosteloos bezwaar.

Makelaarskantoor Posthuis en MR4U hebben een werkwijze ontwikkeld die uiterst effectief is gebleken bij het verlagen van de WOZ-waarden. Oscar de Groot en Léon Verhage van Makelaarskantoor Posthuis zijn goed op de hoogte zijn van de prijzen op de woningmarkt. Doordat deze kennis wordt gecombineerd met de expertise van de WOZ-jurist Robert Schalke, ligt het slagingspercentage van alle ingediende bezwaarschriften gemiddeld rond de 85 procent. De heren zijn trots op dit resultaat, omdat het landelijke slagingspercentage rond de 45 procent ligt.
Een verklaring voor het hoge slagingspercentage is de ervaring en het plezier dat de heren in het werk hebben. Alle waardebepalende factoren van een woning worden gecontroleerd. Wanneer bijvoorbeeld de keuken en de badkamer ouder zijn dan vijftien jaar, er sprake is van achterstallig onderhoud. Ook als een woning wat minder gunstig ligt ten opzichte van nabij gelegen woningen of de WOZ-waarde teveel afwijkt van de prijs die u voor de woning heeft betaald, wordt dat meegenomen in het bezwaarschrift. Bovendien wordt uw waarde gecontroleerd op het gelijkheidsbeginsel, het juiste indexeringspercentage en of de waarde in lijn ligt met vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2022 zijn verkocht. Ondanks dat de prijzen op de woningmarkt sterk zijn gestegen, is afgelopen jaren gebleken dat veel WOZ-waarden te hoog worden vastgesteld. Dat komt mede omdat de WOZ-waarde nog aansluit bij de situatie op de woningmarkt van meer dan een jaar geleden.

Kostendekkend

Wanneer uw WOZ-waarde wordt verlaagd, komen MR4U en Posthuis in aanmerking voor een wettelijke onkostenvergoeding die wordt betaald door de gemeente. Het belastingvoordeel is geheel voor u. Deze dienst is daarom gratis voor iedere woningeigenaar en kostendekkend voor MR4U en Posthuis Makelaardij. Hoe dat precies werkt, kunt u teruglezen op de site www.mr4u.nl. Mocht u vragen hebben dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met mr. R. Schalke op tel. 038-4605875 of tel. 06-47852863. Mailen mag ook naar info@mr4u.nl.

Op de foto van links naar rechts: Oscar de Groot, Robert Schalke en Léon Verhage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.