Politiek Verwoord: PvdA

0251002_csm050418HilbertMoerman82d19b9325_1.jpg
.

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Hilbert Moerman van de PvdA aan het woord.

U mag op 15 maart weer uw stem uitbrengen, ditmaal voor de Provinciale Staten. Nu zijn de Provinciale Staten niet de meest tot de verbeelding sprekende verkiezingen, over het algemeen heeft de provincie een wat stoffig imago als bestuurslaag. En wordt de Eerste Kamer vaak gezien als een verzameling Kamerleden die bijbaantjes verzamelen alsof het postzegels zijn.
Gelukkig staat de provincie weer meer in de belangstelling, dit komt doordat thema’s als aanpak stikstof, openbaar vervoer en de energietransitie nu volop in de belangstelling staan en de provincie daar ook echt echt wat over te zeggen heeft.

Op inhoud

De Eerste Kamer is van grote waarde, een plek buiten het zicht van de relletjes van de dag in de tweede kamer, waar oud-bestuurders en hoogleraren wetten daadwerkelijk op de inhoud beoordelen. Belangrijke onderdelen zijn kwaliteit van wetgeving en uitvoerbaarheid. Dat is waar de Eerste Kamer op toetst. De Eerste Kamer wordt niet voor niets ook wel heel mooi ‘het huis van de reflectie’ genoemd.
Wat zijn de belangrijke thema’s voor de PvdA in Overijssel, we hebben in onze provincie schitterende natuur, het is echt de tuin van Nederland. Deze natuur vraagt om behoud, bescherming en versterking. Behoud en bescherming van onze natura2000- gebieden, versterking van de biodiversiteit en de stap zetten naar een natuurinclusieve landbouw.
Er zijn ook weer verschillende kieswijzers online waarop je aan de hand van duidelijke stellingen de meningen van de politieke partijen aan die van jezelf kunt afmeten. De verschillen tussen de partijen, en die zijn er zeker, worden op deze manier ook duidelijker. Bijvoorbeeld over het plaatsen van windmolens. De PvdA is van mening dat een beperkt aantal clusters met veel windmolens beter is dan overal losse plukjes windmolens. Enkele grote windparken kunnen op een gunstige manier worden aangesloten op het netwerk. Voor Ommen heeft dit ook impact.

Snelheid en bouwen

Waar gaat de provincie nog meer over? Nou, bijvoorbeeld over sommige wegen, willen wij de maximum snelheid op 100 km/u houden of zou deze in sommige gevallen omlaag kunnen? En wat te denken van de provinciale weg naar Ommen (de Varsenerdijk) met aan de ene kant een woonwijk en aan de andere kant de Ommermars. Daar zouden wij de snelheid graag omlaag brengen, omdat 80 km/u in dit geval veel te hard is.
Als het gaat om de woningbouw heeft de provincie ook een behoorlijke invloed, waar wordt gebouwd en waar niet, en hoeveel woningen mogen er de komende jaren bijkomen?
Bijna alle partijen willen bouwen voor alle doelgroepen en voor alle inkomensgroepen, als ik echter kijk naar de laatste woningbouwplannen dan staat de bereikbaarheid voor een koopwoning voor de laagste inkomensgroepen in Ommen behoorlijk onder druk.
Kortom: genoeg redenen om in ieder geval straks op 15 maart uw stem uit te brengen, en als u gaat stemmen heb ik een stemadvies voor u: stem PvdA!

Hilbert Moerman
Raadslid PvdA Ommen

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.