Politiek Verwoord: LPO

0250443_Dick_Remmers.jpg
.

OMMEN- Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Dick Remmers van de LPO aan het woord.

Het jaar 2023 is al weer even op gang. Na het kerstreces is ook de gemeenteraad weer van start. Er komen weer de nodige belangrijke dossiers op ons af. De verkeersafwikkeling binnen Ommen, woningbouw in Ommen en in de kleine kernen, opvang Oekraïners, asielzoekers en statushouders, ontwikkelingen op het sociaal domein en ga zo maar door.

Woningbouw

Op het gebied van woningbouw zijn er een aantal mooie ontwikkelingen. De kavels op Vlierlanden fase 2 zijn verloot. En mede door het nieuwe puntensysteem zijn er veel kavels toegewezen aan inwoners van onze gemeente. Precies waar de LPO zich sterk voor heeft gemaakt.
Maar ook in de kleine kernen zijn er mooie nieuwe initiatieven. Eerder waren er al ontwikkelingen in Witharen en Vilsteren. Vanuit Het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap worden er nu in Lemele een zestal woningen voor ouderen gerealiseerd. Via een motie, die mede door de LPO is ingediend, is er een CPO fonds dat dit soort initiatieven ondersteunt. Daarom hoopt de LPO dat hier nog veel meer gebruik van zal worden gemaakt. Ook in Beerzerveld gaat er weer gebouwd worden. Een grote wens van veel inwoners uit Beerzerveld die in Beerzerveld willen blijven wonen. Vooral voor de jeugd en voor ouderen zijn er nog te weinig mogelijkheden voor passende huisvesting.

Financiën

De gemeente Ommen staat er financieel gezien goed voor. Een duurzaam financieel beleid heeft er voor gezorgd dat de gemeentelijke lasten voor onze inwoners dit jaar dalen. Een knappe prestatie gezien al de stijgende kosten. Dat betekent niet dat er geen zorgen zijn voor de toekomst. Er zijn veel onzekere factoren waar we rekening mee moeten houden. Denk aan de rijksbijdrage vanuit Den Haag. De jeugdzorg kost erg veel geld, meer dan de gemeente vanuit Den Haag ontvangt. Veel projecten binnen onze gemeente worden aanzienlijk duurder dan begroot door fors stijgende kosten.

Verkeersafwikkeling

De verkeersafwikkeling binnen Ommen houdt de gemoederen nog flink bezig. Het adviesbureau Movares heeft goed aanvullend onderzoek gedaan op basis waarvan er voorlopige adviezen zijn gedaan. Nu worden de consequenties van deze keuzes in kaart gebracht. Zowel qua verkeersstromen als financieel. Het is in ieder geval duidelijk geworden dat het meer gaat kosten dan in eerste instantie gedacht. Het zit in de planning dat de uitkomsten voor de zomer aan de gemeenteraad worden gepresenteerd.

Bedrijfsbezoeken

De fractie van de LPO bezoekt regelmatig bedrijven, organisaties maar ook inwoners in onze gemeente. Ook worden zoveel als mogelijk de vergaderingen van Plaatselijke Belangen bijgewoond. Zo zijn we de afgelopen periode bij Kindplein West geweest om te horen hoe het nieuwe onderkomen bevalt. Maar ook een bezoek gebracht aan Stoevelaar in Stegeren, een prachtig bedrijf met nog vele toekomstplannen. Ook waren we aanwezig bij de opening van de Ommermars, een project dat de LPO vanaf dag 1 gesteund heeft. Recentelijk de informatiebijeenkomst van de stichting Kant nog Wal bijgewoond om de laatste stand van zaken te horen rondom het drama voor de bewoners langs het Kanaal Almelo de Haandrik. Tot slot nog bezoeken aan Anna’s Hoeve en de Koeksebelt ter voorbereiding op een wijziging van het bestemmingsplan. Via een amendement, waar de LPO ook voor heeft gestemd, is er een goed besluit genomen. Ook dat is participatie!
Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om onze inloopuurtjes te bezoeken. De eerstvolgende is op maandag 6 maart in de Carrousel in Ommen om 19.30 uur. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Namens de fractie van de Lokale Partij Ommen,
Dick Remmers

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.