Politiek Verwoord: CDA

0250996_IMG-20220109-WA0040.jpg
.

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Anouk Zwakenberg van het CDA aan het woord.

Een jaar geleden alweer, de start van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen voor onze mooie gemeente. Spannend om als kandidaat voor de eerste keer op de lijst te staan voor CDA Dalfsen. Geweldig om na afloop van de verkiezingen te zien dat we met 6 zetels vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad met uit elke kern minimaal een vertegenwoordiger. Dit zorgt ervoor dat wij dichtbij onze inwoners staan en weten wat er leeft en speelt in onze gemeenschappen.

Ideeën en initiatieven

Inmiddels draai ik nu bijna een jaar mee in de gemeenteraad en de fractie van het CDA. Een jaar waarin ik veel heb geleerd van wat er nu leeft en speelt binnen een gemeente, maar ook bij onze inwoners. Mooi om te zien dat bij veel inwoners zoveel mooie ideeën en initiatieven leven die ze graag komen delen met onze fracties. Ook fijn dat er zorgen en kritische opmerkingen worden geuit over bijvoorbeeld onveilige of drukke verkeerssituaties, gezondsheidsproblemen, tekort aan betaalbare woningen, voortbestaan van je (agrarische) onderneming en niet te vergeten de energiecrisis die zorgt voor financiële problemen en zorgelijke situaties. Dit samenspel zorgt ervoor dat we als raad ook daadwerkelijk het verschil kunnen willen maken voor onze inwoners. Belangrijk is dat de inwoners ons weet weten te vinden.
Binnen onze fractie richt ik mij vooral op thema’s binnen het maatschappelijk en sociaal domein. Op deze thema’s kan ik mijn kennis en ervaring vanuit mijn werk en vrijwilligerswerk inzetten. Daarbij vind ik het belangrijk dat goede zorg beschikbaar is voor jong en oud. Hoe mooi is het dan om te zien dat in het buitengebied van Lemelerveld plannen worden ontwikkeld voor een woon- en werklocatie van Frion en uitbreiding van een woonzorglocatie is gestart. Want zeg nu eerlijk: als je zorg of ondersteuning nodig hebt dan blijf je het liefst in de buurt van de je eigen vertrouwende omgeving.

Positieve gezondheid

Een ander speerpunt waar ik mij vooral sterk voor wil blijven maken, is het stimuleren van positieve gezondheid, sport, bewegen en ook de ontmoeting. Vandaar dat de motie van ‘Vangnet Zwemveiligheid’ en ‘Dorpsrondjes’ onze steun heeft gekregen. Dit laat zien dat we onze speerpunten ook daadwerkelijk willen concretiseren in de komende raadsperiode. Niet alleen mooie woorden, maar ook daadwerkelijk zichtbare daden, waardoor er (hopelijk) weer meer vertrouwen in de politiek ontstaat.
Na een één jaar kan ik zeggen dat ik ook veel nieuwe kennis en ervaring heb opgedaan over stedenbouwkundige plannen, bestemmingsplannen, energietransities, het belang van regionale samenwerking, de omgevingsvisie en tal van andere onderwerpen. Werkbezoeken en informatieve sessies bij o.a Noggus en Noggus, de participatieraad Dalfsen, inwonersbijeenkomsten rondom nieuwbouwplannen, en Kulturhusen zorgen ervoor dat je eigen blik ook wordt verruimd.
Kortom er is nog Veel te doen in Dalfsen, maar ik weet wel waarvoor ik en wij vanuit het CDA het doen! Daar blijf ik mij de komende jaren voor inzetten. Lijkt jou dat ook leuk? Neem dan neem gerust eens contact op.

Anouk Zwakenberg
Raadslid CDA Dalfsen
a.zwakenberg@raaddalfsen.nl

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.