Organisatie Stationsloop geeft sponsorgelden aan goed doel

0249477_IMG_7550.jpg
V.l.n.r.: Henk Borgmeijer Louise Loman (Naaiatelier Sam Sam) voorzitter Bernhard Kootstra Tess Boekema (winnaar dames) Cor Bronk (trainer Koppelman) en Lydia Brouwers (Naaiatelier Sam Sam).

DALFSEN – In ‘Het Oude Station’ in Dalfsen werd afgelopen vrijdagmorgen het sponsorbedrag van de jaarlijkse Stationsloop – de dertiende editie – uitgereikt aan een maatschappelijk goed doel.

Voorzitter Bernhard Kootstra legt uit: “We kiezen ieder jaar voor een ander goed doel. Van iedere deelnemer aan de Stationsloop wordt één euro beschikbaar gesteld aan een regionaal, kleinschalig, maatschappelijk project in onze regio. Deze keer is gekozen voor ‘Naaiatelier Sam Sam’, een initiatief van Vluchtelingenwerk Dalfsen.

Uitreiking cheque

Danny Koppelman (heren) en Tess Boekema (dames) werden beide overall winnaar van de Station tot Station loop 2022. De trainer van Koppelman, Cor Bronk (hij was zelf verhinderd) en Tess Boekema van Phanos, reikten de cheque van 1500 euro, namens alle lopers, uit aan Louise Loman en Lydia Brouwers van het Naaiatelier Sam Sam in Dalfsen. “Wij zijn enorm blij dat de organisatie van de Stationsloop ons deze keer heeft uitgekozen. Wij gaan het bedrag goed besteden”, is de reactie.” Er is nog behoefte aan uitbreiding van het aantal naaimachines en sommige zijn ook aan groot onderhoud toe.”

Naaiatelier Sam Sam

“Naaiatelier Sam Sam is een zelfstandige organisatie die afhankelijk is van giften”, legt Louise Loman uit. “Dit kan zijn in de vorm van geld via bijvoorbeeld collectes in de kerken van de kernen van de gemeente Dalfsen, maar vaker gaat het ook in de vorm van spullen die geschonken worden. Allerlei lappen stoffen, stalen van winkels voor raambekleding of meubelstoffering en leer wordt ons geschonken. Door diverse publicaties via tijdschriften en andere media, kennen veel mensen inmiddels het project.” “Wij hebben momenteel achttien deelnemers en maken gebruik van een schoollokaal van CBS De Spiegel Buiten in Ankum”, licht Lydia Brouwers verder toe. “Het geld dat binnenkomt, wordt ook gebruikt voor huur van de ruimte, koffie/thee en vervoerskosten. Het leer wordt onder andere verkregen via de plaatselijke Kringloopwinkel Noggus en Noggus of via particulieren. Oude leren banken die niet meer verkoopbaar zijn, worden losgesneden en het leer wordt aan het Naaiatelier geschonken. Stoffen die voor het Naaiatelier niet bruikbaar zijn, gaan als ‘lompen’ naar Noggus en Noggus. Zowel bij de Kringloop als bij het Naaiatelier gaat dus niets verloren.”

Voorzitter Stationsloop Bernhard Kootstra meldt dat de inschrijving voor de Station tot Station loop, van Ommen naar Dalfsen 1 februari open gaat. Op woensdagavond 31 mei om 19.30 uur zal voor de volgende editie het startschot weer klinken in Ommen”, aldus voorzitter Kootstra

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.