Ommen gaat ook later op de avond controleren op overlast ligweide

OMMEN – Buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Ommen gaan komende zomer ook later op de avond controleren op eventuele overlast op de ligweide aan de Zeesserweg.

Burgemeester en wethouders stellen dat voor naar aanleiding van een klacht van een omwonende, die in juli vorig jaar aandrong op handhaving vanwege overlast op de ligweide langs de Vecht. Het zou vooral gaan om geluidsoverlast en alcoholgebruik in de avonduren. De BOA van de gemeente voerde in augustus drie controles uit, maar constateerde daarbij geen overtredingen. De controles werden rond acht uur ’s avonds uitgevoerd, maar de klager stelde daar bij de bezwarencommissie tegenover dat de meeste overlast werd ervaren na negen uur. De gemeente wil omwonenden hierin tegemoet komen door komende zomer bij klachten van omwonenden ook controles uit te voeren in de latere avonduren.
Ommen verwacht ook komend zomerseizoen klachten over overlast op deze en andere plekken. De gemeente wil dan ook omwonenden betrekken bij deze controles, bijvoorbeeld door te informeren naar dagen of tijdstippen waarop de ervaren overlast in het zomerseizoen het grootst is. Er kunnen dan gerichtere controles worden uitgevoerd.

Tekst: Hans Keesmaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.