OBS De Dennenkamp trots op vignet ‘Gezonde School’

0250247_Dennekamp_-_6.jpg
Na een toespraak van meester Carles Bemboom onthullen de juffen Claudia Westenbroek en Renske van Ommen van OBS de Dennenkamp het vignet 'Gezonde School'.

OMMEN – Bij de hoofdingang van OBS De Dennenkamp hing dinsdag 7 februari een grote rode papieren appel. Die appel moest iets verhullen. Dat geheim werd om half een, iets voor de middagpauze vrijgegeven.

De inleidende woorden van Meester Carles Bemboom gaven al een indicatie wat er onder die raadselachtige rode appel van papier schuilging. Bemboom maakte er een even geheimzinnige als spannende inleiding van. Het had te maken met een goedkeuring van de minister van gezondheid en dat de school goed bezig was op het gebied van voeding. Het was een geromantiseerde versie van de werkelijkheid, maar over de realiteit niets dan goeds.

Gezonde voeding

Nadat massaal werd afgeteld van tien naar nul, trokken de juffen Renske van Ommen en Claudia Westenbroek de papieren appel weg, waarna een vignet verscheen met de tekst ‘Gezonde School’.

Scholen wordt gevraagd aandacht te hebben voor gezonde voeding”, verduidelijkt Westenbroek. “Met het vignet ‘Gezonde School’ wordt ingezet op zaken als gezond eten, verantwoorde traktaties, het drinken van water en zuivel in plaats van frisdrank en ranja en voldoende mogelijkheden om te spelen en te bewegen. Daarnaast krijgen de kinderen drie per week fruit, aangeboden en bekostigd door de Europese Unie. Doordat wij op school actief bezig zijn met gezonde voeding, hebben we het vignet ontvangen. Daar zijn we blij mee en trots op. De komende tijd gaan we ons verdiepen in andere thema’s van de Gezonde School, om ook op die vlakken gezond te kunnen zijn en blijven!”

www.dennenkamp.nl

Tekst/Foto: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.