Noa Maasse wint voorleeswedstrijd gemeente Ommen

0250237_Ommen.jpg
.

OMMEN – Noa Maasse van basisschool Guido de Brès uit Ommen heeft gisteren de voorleeswedstrijd van de gemeente Ommen gewonnen. Later deze maand mag Noa Maasse de gemeente Ommen vertegenwoordigen in de regionale finale, met kans om uiteindelijk misschien wel de Nationale Voorleeskampioen 2023 te worden.

De Bibliotheek Salland organiseert jaarlijks lokale finales van de Nationale Voorleeswedstrijd in de gemeentes Ommen, Raalte en Olst-Wijhe om het leesplezier voor kinderen in groep 7 en 8 te vergroten. Schoolkampioenen lezen hun favoriete fragment voor en delen zo hun boekentip met de andere deelnemers én hun enthousiaste supporters. De plezierige spanning van het wedstrijdelement maakt de ervaring onvergetelijk voor de deelnemers.

Intonatie en tempo

De feestelijke wedstrijd in de theaterzaal van het Carrousel werd door voormalig stadsdichter Viviane Rose gepresenteerd. Aangemoedigd door hun supporters mochten de twaalf deelnemers om de beurt voorlezen voor het publiek en een jury – bestaande uit docenten Nederlands van het Vechtdal College, een voorlezer van de Voorlees Express, een leesspecialist en een cultuurfunctionaris. De jury lette op zaken als intonatie, tempo en contact met het publiek.
Noa Maasse las een fragment voor uit het boek ‘Lampje’ van Annet schaap. De jury was van mening dat Noa hen meenam in het verhaal en heel kalm en rustig heeft voorgelezen. Zij had zichtbaar contact met het publiek en las in een prettig tempo. Noa Maasse is één van de tien deelnemers aan de regionale finale op 23 februari in de Carrousel. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.