Mevrouw Alie Zielman-Mandemaker 101 jaar

0250995_IMG7684.JPG
Locoburgemeester Jan Uitslag in een geanimeerd gesprek met de honderd-en-één jarige in woonzorgcentrum Rosengaerde.

DALFSEN – Afgelopen woensdag werd in kleine kring gevierd dat mevrouw Alie Zielman 101 jaar werd. Dit gebeurde in de grote zaal van woonzorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen.

Mevrouw Zielman werd geboren in Haarlem. Zij was een schippersdochter en kwam uit een gezin met zeven kinderen. “Helaas zijn al haar broers en zussen inmiddels overleden”, zegt haar dochter. Na haar huwelijk verhuisde zij naar Dalfsen waar haar man een functie kreeg als koster van de Gereformeerde Kerk. Sinds ruim twee jaar verblijft zij in wzc Rosengaerde. Daarvoor woonde zij in een appartement in de Westerstraat in Dalfsen. Dat waren zeer mooie jaren voor haar. Ondanks dat haar gezondheid erg broos is, doet ze graag mee met een aantal activiteiten, die georganiseerd worden in Rosengaerde. Vooral de spelletjes, zoals de bingo vindt zij leuk. Ook haakt ze graag. “Al laat zij af en toe wel eens een steekje vallen”, aldus één van haar dochters. Verder is ze erg betrokken bij de Gereformeerde Kerk ‘Het Kruispunt’ aan de Brethouwerstraat.
Samen met haar man, die in 1995 is overleden, kreeg zij vijf kinderen; twee zoons en drie dochters. Met haar man en later nog een keer met een vriendin bezocht zij enkele malen haar zoon Jan in Zuid-Afrika die daar naartoe is verhuisd. Mevrouw Zielman-Mandemaker had afgelopen woensdag op haar verjaardag een goede dag ondanks haar broze gezondheid, ze voerde met haar zoon uit Zuid-Afrika nog een live gesprek via de telefoon. De 101 jarige heeft 22 kleinkinderen en inmiddels 46 achterkleinkinderen. Locoburgemeester Jan Uitslag kwam haar met een grote bos bloemen, mede namens de gehele gemeente Dalfsen, ‘s middags in de grote zaal in wzc Rosengaerde feliciteren met deze mijlpaal.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.