Meesters & Gezellen o.l.v. Daniël Reuss

0251087_Foto_Meesters_en_Gezellen-©Geert_Bistervels.JPG
.

(Advertorial)

Voor de elfde keer bij Cultureel Café Dalfsen

DALFSEN – Donderdagavond 2 maart 2023 om 20.30 uur organiseert de Stichting Tettix in samenwerking met Cultureel Café Dalfsen weer een prachtige uitvoering van Meesters & Gezellen in de Grote Kerk te Dalfsen.

De concerten van Meesters & Gezellen konden in de coronatijd met wat verschuiven en verplaatsen, en soms met een kleiner publiek, gelukkig tot plezier van velen doorgaan. In 2021 o.l.v. Daniël Reuss. En in 2022 o.l.v. de Letse dirigent Sigvards Klava.

Wereldtop

De dirigenten, die Meesters en Gezellen leiden, behoren altijd tot de wereldtop in hun vakgebied. Daniël Reuss, dirigent van Cappella Amsterdam neemt ook dit jaar het koor onder zijn hoede. Hij neemt vier ‘Meesters’ mee uit zijn eigen koor. Zij zijn de ‘leermeesters’ van de ‘gezellen’, de jonge, professioneel opgeleide zangers, die zich tijdens deze periode van workshops en concerten bekwamen in de hogere kunst van het ensemble zingen. De dirigent krijgt de gelegenheid het programma samen te stellen. Vaak is dat programma representatief voor de culturele achtergrond van de dirigent. Dit jaar, echter, ligt het accent op muziek, die mensen uit verschillende delen van de wereld met elkaar verbindt.

De Amsterdamse School

In het programma van 2023 staan composities centraal die speciaal in opdracht voor Cappella Amsterdam en Tenso Europe Network (Netwerk Europese Kamerkoren) zijn geschreven. De recent gecomponeerde werken worden afgewisseld door composities van de 19de-eeuwse componisten: Carla Schumann en Fanny Mendelssohn. Meesters & Gezellen staat dit jaar in het teken van het gedachtegoed van de architectuurstroming De Amsterdamse School (begin 20ste eeuw). ‘WENDINGEN’ is de naam van het tijdschrift van deze culturele stroming. Het is het motto geworden van deze editie van Meesters & Gezellen. Het was het ideaal van deze groep architecten en kunstenaars om alle lagen van de bevolking zo veel mogelijk moois aan te reiken. Hun expressionistische en utopische schoonheid was bedoeld voor de hele samenleving.

Kaartverkoop via de website www.cultureelcafedalfsen.nl en bij het Pluscafé van Trefkoele+ in Dalfsen.

Foto: Geert Bistervels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.