Livestream vanuit het Vechtgenotenhuis op 9 maart

0251228_202211011220521.jpg
.

Het doel is om onder meer dertigers en veertigers bij het Vechtgenotenhuis te betrekken

OMMEN – Het Vechtgenotenhuis in Ommen gaat live. Het centrum voor mensen die leven met en na kanker wil meer jonge kankerpatiënten aanspreken. Daarom organiseert het Vechtgenotenhuis op 9 maart een livestream.

Tijdens de livestream is er ruimte om vragen te stellen, wordt er informatie gegeven en worden ervaringen uitgewisseld. De uitzending is live te volgen via de website van het Vechtgenotenhuis, maar is ook later terug te kijken. Het Vechtgenotenhuis is een plek waar mensen die geraakt zijn door kanker en hun naasten terecht kunnen met vragen, voor workshops en lezingen of voor lotgenotencontact. “Het gaat in het huis niet alleen om kanker”, zegt Inge van Leeuwen, werkzaam bij het Vechtgenotenhuis. Zij kwam bij het centrum nadat ze zelf borstkanker heeft gehad.

Jongere doelgroep

Vijftigplussers weten het centrum wel te vinden, maar het doel is om ook dertigers en veertigers bij het Vechtgenotenhuis te betrekken. “Die doelgroep loopt niet snel binnen, maar heeft wel veel vragen.” Inge is tijdens haar ziekte nooit bij het Vechtgenotenhuis geweest. “Als dertiger ben je vaak druk met het gezinsleven, maar ook dan kun je behoefte hebben aan contact.” Wat die behoefte is en welke rol het Vechtgenotenhuis daarin kan spelen, willen ze uitzoeken. Daarom houdt het centrum op 9 maart om 20.30 uur een livestream. Tijdens deze livestream worden ervaringen uitgewisseld met lotgenoten en zo hopen ze de drempel wat te verlagen. Ook kunnen vragen worden gesteld aan ervaringsdeskundigen Inge van Leeuwen en Carla Mastenbroek.

Podcast

Rondom de livestream neemt het Vechtgenotenhuis ook een podcast op, Kanker en door! De podcast bestaat uit vijf afleveringen. Elke aflevering komt er een andere gast en een ander onderwerp aan bod. De eerste aflevering gaat over leefstijl, sport en voeding. De andere afleveringen gaan over onderwerpen als omgeving, werk, positieve gezondheid en late gevolgen.

De podcast en livestream zijn binnenkort te vinden via de website van het Vechtgenotenhuis, www.vechtgenoten.nl. Heb jij een vraag voor de livestream? Mail deze naar livestream@vechtgenoten.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.